AK Parti Nevşehir Milletvekilimiz Sayın Av. Ebubekir Gizligider, “Dün Soma’da meydana gelen maden faciasında 200′ü aşkın memleket evladını kaybettik. Hüznümüz derin, acımız emsalsizdir. Onların acılı haberleri bütün memleket sathında hepimizin yüreklerini dağlamıştır. Telafisi imkansız kayıplarına karşılık tek tesellimiz, kurtulma ümidi taşıdığımız göçük altında kalan madenci kardeşlerimiz olmuştur” dedi.
“Alın terleriyle medar-ı maişet için yerin binlerce metre altında oldukça zor şartlarda çalışmak zorunda kalan bu kardeşlerimizin bundan sonraki makamları cennet olsun. Cenab-ı Allah her birine rahmet eylesin. Onların her birini şehitlerle birlikte haşretsin. Rabbimiz bize bir daha böyle elemler yaşatmasın, bu tür kaza ve belalardan hepimizi muhafaza eylesin.
Bu vesileyle bu elim faciada hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, geride kalanlara, kederli ailelerine, yakınlarına ve sevenlerine sabır ve metanet, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Yerin altında kurtulma umuduyla bekleyen kardeşlerimizin en kısa zamanda sağ salim bir şekilde hayata dönebilmelerini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Dualarımız, onların bir an önce aramıza katılabilmeleri, bu zorlu süreci bir an önce atlatabilmeleri için olacaktır. Bütün bir memleketin yüksek ve derin kardeşlik bağlarıyla seferber olduğu bu müstesna acının ortaya çıkardığı dert ve kederleri, sıkıntı ve kayıpları hep birlikte aşmada, milletçe dayanışma içinde yaralarımızı sarmada yardımını esirgememesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyor, aziz milletimize başsağlığı diliyorum”.
Ayrıca Dün bir başka Acı haberle daha ciğerimiz yandı…
Sayın Gizligider, Patnos’ta askerlik vazifesi esnasında yaşadığı kaza sebebiyle şehit olan Ürgüplü kardeşimiz Metin Özüarı’ya da Allah tan rahmet yakınlarına ve tüm Nevşehir e sabır dilerim.