AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ve Ebubekir Gizligider Kurban Bayramı dolayısıyla şehit ailelerinin baba evini ziyaret ederek, Başbakan Binali Yıldırım'ın kendi eliyle yazdığı mektubu aileye verdi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ve Ebubekir Gizligider sırasıyla Hacıbektaş İlçesinde Şehidimiz Emre TÜRKMEN, Derinkuyulu Şehidimiz Selçuk KARABAKLA, Gülşehirli Şehidimiz Ali Rıza GÜNEŞ, Gülşehirli Şehidimiz Latif ADIGÜZEL'in ailelerini ziyaret ederek Başbakan Binali Yıldırım tarafından gönderilen mektubu kendilerine teslim etti.​

Başbakan Yıldırım’ın gönderdiği mesajı AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz tarafından şehit aileleri ziyaret edilerek teslim edildi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ve Ebubekir Gizligider, şehit yakınlarının bayramlarını tebrik etti.

Başbakan Binali Yıldırım'ın el yazısıyla kaleme aldığı mektubu da yanlarında getirdiğini anlatan AK Parti TBMM Divan Katip Üyesi ve Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz , hal ve hatırlarını sormak, dertleri ile dertlenmek, sevinçlerini paylaşmak için aziz şehitlerin ailelerini ziyaret ettiklerini belirtti.

Açıkgöz, "Biz sadece bayramlarda değil, şehitlerimizin ve onların emanetlerinin her zaman yanında ve takipçisi olacağız. 1071'de şehit kanları ile aldığımız bu aziz vatanı bugün de din-i mübin-i korumak için gözünü kırpmadan şehit olan şehitlerimizin kanı ile tapulanan bu vatanı, bizlere emanet eden aziz şehitlerimizin emanetlerini korumak başımızın tacıdır." dedi.

Ziyaret esnasında açıklamalarda bulunan Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider de yaptığı konuşmada şunları söyledi: ‘’ Bugün bizler rahat ve huzur içinde bayramımızı kutluyorsak, bu vatan uğruna canlarını hiçe sayarak şehitlik mertebesine ulaşan şehitlerimiz sayesindedir. Onlar bizlerin huzur ve güvenliği için canlarını feda etti, çocuklarını babasız, hanımlarını eşsiz bıraktı, anne babalarını gözü yaşlı bıraktılar. Bizlerde bizim için bu kadar büyük fedakarlık yapan şehitlerimizin geride kalan ailelerini bayram dolayısıyla ziyaret ettik. Artık onlar bizim de ailemiz, şehitlerimizin yakınları için ne gerekiyorsa yapıyor, yapmaya devam ediyoruz. Hepsinin ellerinden öperek mübarek bayram gününde dualarını ve gönüllerini aldık’’ dedi.

Konuşmanın ardından Açıkgöz ve Gizligider, Başbakan Binali Yıldırım tarafından kaleme alınan mektupları şehit ailelerine teslim etti.

Başbakan Yıldırım'ın şehit aileleri için yazdığı mektupta şu ifadeler yer alıyor:


 “Aziz şehitlerimizin kıymetli aileleri, bölücü terör örgütlerine karşı vatanı ve milleti için gözünü kırpmadan şehadet şerbetini içen ve rabbimizin ‘Onlar ölüler değildir, fakat siz bilemezsiniz’ müjdesine mazhar olan şehitlerimize milletçe minnettarız.

Kahramanlarımızı asala unutmayacağız. Sizler bize şehitlerimizin emanetisiniz. Size sahip çıkacağımızdan asla şüpheniz olmasın.

Selam ve sevgilerimle.

Binali Yıldırım Başbakan.

” Başbakan Binalı Yıldırım’ın gönderdiği mesajı okuyan şehit aileleri duygulu anlar yaşadı. Nevşehir Milletvekillerinin Şehit Aileleleri ziyaretlerinde AK Parti Nevşehir İl Başkan Vekili Serhat Sonugelen ve İlçe Başkanlarıda hazır bulundular.