Programa AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, Vali Yardımcısı İbrahim Süha Karaboran, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Nevşehir´deki okullarda süt dağıtımına başlandı. Proje çerçevesinde 138 İlkokul´da 22 bin 643 öğrenciye haftanın üç günü süt dağıtımı gerçekleştirilecek.

 

Nevşehir´de okullarda süt dağıtımına başlanması nedeniyle 19 Mayıs İlkokulu´nda bir program düzenlendi. Programa AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, Vali Yardımcısı İbrahim Süha Karaboran, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Programın açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Büyükfırat, okullarda süt dağıtımına ilişkin olarak bu yıl ilk defa özel okulların da okul sütü dağıtım programına alındığını ve bu kapsamda Nevşehir´de bulunan 138 ilkokulun bu programdan faydalanacağı belirtildi. Bu okulların ana sınıfları ile 1, 2, 3 ve 4. sınıflarında bulunan 22 bin 643 öğrencinin dağıtım programı kapsamında olduğunu açıklayan Büyükfırat, haftanın üç günü (Pazartesi, Çarşamba ve Cuma) dağıtım yapılacağını ifade etti. Büyükfırat: "Süt oldukça faydalı bir besin. Buradan alacağınız faydayı başka hiçbir besinden alma şansınız yok. Devletimiz süt dağıtım projesi ile gerçekten çok önemli bir projeye imza attı. Bana göre son 100 yılın en önemli olaylarından birisi. Aynı zamanda da en az kitap okumak kadar faydalı" dedi.

 

AK Parti Milletvekili Gizligider ile AK Parti Milletvekili Murat Göktürk´de günün önemini açıklayan birer konuşma yaptılar,

Konuşmaların ardından AK Parti Milletvekilleri Göktürk, Gizligider, Vali Yardımcısı Karaboran ve İl Milli Eğitim Müdürü Büyükfırat öğrencilere süt dağıttı.