Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 23.12.2013 tarihli kararname ile İlimize atanan Osman ŞİMŞEK, 05.02.2014 tarihinde İlimizdeki görevine başlamasının ardından hızlı bir giriş yaparak,İlimizde Eğitim çıtasının yükselmesi adına çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bir taraftan 20014-2015 Yeni Eğitim Öğretim sezonuna hazırlık çalışmalarını yürüten Milli Eğitim Müdürü Sayın Osman Şimşek, diğer taraftanda kamu kurum ve kuruluşlara iade-i ziyaretde bulunuyor.

Şimşek bu kapsamda gazetemiz FİB Haber Merkezimizi ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürü Fikret Çapacı ve Genel Koordünatör İbrahim Uysal ile bir süre sohbet etti.

Nevşehir'de eğitimdeki başarıyı genele yaymayı amaçladıklarını belirten Şimşek, genelde elde edilen öğrenci başarılarının ferdi başarılardan daha önemli olduğunu vurguladı. 4+4+4 sisteminin şimdiki sistemden daha faydalı olacağına değinin Şimşek şöyle konuştu: “8 Yıllık kesintisiz eğitim sistemi bu ülkede yaşayan insanlara zorla kabul ettirilmiş olan bir sistemdir. Ancak bizler bu ülkede yaşan insanlar, aileler ve ebeveyninler olarak bu sistemi kabul etmiş ve alışmışız. Yeni sistemde de durum böyle olacak. İnanıyorum ki bu sistem mevcut sistemden daha başarılı olacaktır. Bunu bir eğitimci olarak söylüyorum. Ülkemizin geleceği acısından bu sistem oldukça sağlıklı bir sistemdir.” dedi.

Eğitimde bütün imkanları değerlendirdiklerini belirten Osman Şimşek Bunları da dikkate alacağız. Önemli olan bütün koşulları çocukların eğitim hizmetine sunmak. Amaç çocukların eğitimidir, geriye kalan sınıf, okul, derslik gibi her araçtır. Bunları en iyi şekilde organize edebilirsek başarı elde ederiz. Bunun için zaman gerekiyor. Bunda da basının yeri çok önemlidir. Bir bölgede en üst yöneticiden en alt kademeye kadar herkesin önceliği eğitim olursa o zaman başarı olur. İnşallah bunu yapmaya çalışacağız.”dedi.

Şimşek, Eğitim bir kimseyi, bilgi, beceri, görgü vererek, güdülen amaca göre hazırlamak işidir.Bu kapsamda yarınlarımız çocuklarımızı hayata hazırlamak Eğitimli ve kültürlü topluma ülkesine ailesine faydalı bir birey oluşturmak adına hepimizin üzerine düşen sorumluluklar vardır.İnşallah Yarının daha güçlü bir Türkiyesi için hiç durmadan çalışmamız okumamız ve öğrenmemiz gerekiyor dedi.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren www.fibhaber.com 
Yazı İşleri Müdürü Fikret Çapacı ve Genel Koordünatör İbrahim Uysal da Sayın Şimşek'e başarılar dilerlerken söz konusu Eğitimse gerisi teferruaattır.FİB Haber Merkezi olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonrada Eğitim ve Eğitimcilerin her zaman yanlarında olacaklarını belirttiler.