Milli iradeye karşı 15 Temmuz Cuma günü  gerçekleştirilmeye çalışılan darbe kalkışmasına karşı, halkımızın Demokrasi Nöbeti  aralıksız devam ediyor.
İslami tüm değerleri  kendi menfaatleri doğrultusunda kullanmaktan çekinmeyen  Allah, Peygamber ve Millet düşmanlarının  darbe girişimlerine karşı  göğüslerini  siper eden  Türk Milleti’nin,  darbe girişiminin başladığı saatlerden itibaren kararlı dik duruşu meydanlarda devam ediyor.

150 METRELİK BAYRAKLA DARBEYE KARŞI DİRENİŞ VE DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜ

İL Jandarma Komutanlığı’nın önünde Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, İl Jandarma  Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Nevşehir Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa  Eldivan ile binlerce vatandaş, ‘Darbeye   Karşı Direniş ve Demokrasi Yürüyüşü’ nde bir araya geldi.  150 metre uzunluğundaki Türk Bayrağının altında gerçekleştirilen yürüyüş  Nevşehir Valiliği önünde sona erdi.
Telekom önü Diriliş Meydanı’nda bir araya gelen binlerce vatandaş, Demokrasi nöbetinde ‘ Vatan sana canım feda”, ‘İdam İstiyoruz’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ şeklinde slogan attılar ve zaman zaman da tekbir getirdiler.
Nevşehir Belediyesi Mehter Takımının söylediği kahramanlık marşları ile başlayan demokrasi nöbeti’nde hep bir ağızdan İstiklâl Marşı söylendi. Kuran-ı Kerim Tilaveti ile devam eden  Demokrasi nöbetine katılan Nevşehir İl Genel Meclis üyeleri, Meclis Başkanı Süleyman Özgün başkanlığındae bayraklarla sahneye çıkarak vatandaşları selamladılar.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, ünlü sanatçı Uğur Işılak’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için seslendirdiği şarkı eşliğinde bayrakla demokrasi nöbetine katılan vatandaşları dakikalarca selamladı.
ABD’nin Pensilvanya şehrinde yaşayan Eşkıya lideri Şaki’nin Türk Milleti’ne ahmak olarak nitelendirdiği açıklamasına tepki göstererek “ Doğup büyüdüğü topraklarda yaşamayı kendine zulüm sayan, hayvandan daha da aşağıda bir yaratılmış derecesine sahip bu yaratık  ne vatan sevgisini,ne millet sevgisini bilir. “dedi.

YENİ KARA FATMALAR,ESNA NİNELER VE NENE HATUNLAR ÇIKTI 

Tarihte Kara Fatma, Esma Nine ve Nene Hatun gibi bu aziz millete öncü olan  yürekli kahraman Türk Kadınlarının Kurtuluş Savaşı döneminde yaptıklarını okurken hep ‘Acaba yeni bir Esma Nine, yeni bir Kara Fatma ve Nene Hatun çıkar mı ?diye kendi kendime çok sormuşumdur. Allah’a hamd ve sena ediyorum ki bugün yeni Kara Fatmalar,Esna Nineler ve Nene hatunlar çıktı. 15 Temmuz’da  vatan hainlerinin giriştiği darbe girişimi sırasında halkın üzerine sürülen tankın üzerinden ne yaparlarsa yapsın inmemekte direnen kadınlarımızı gördük . Geçmişte destanlar yazan bu büyük Türk Milleti, bir grup şerefsizin yaptığı darbe girişiminin ardından yine destanlar yazdı. Şehid olan kardeşlerimize Allah’ dan rahmet yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. “dedi.
 
Demokrasi nöbetine katılan vatandaşlarla dua yaptıran Ünver:  “Şahit ol Ya Rabbi;   Sana olan inancımızı asla  yenemeyecekler Ya Rabbi, Bu topraklar üzerinde medeniyet güneşini batıramayacaklar Ya Rabbi.Konumuz vatan, konumuz Kuran-ı Kerim, konumuz Ezan-ı Muhammediye olduğu için buradayız.Bu meydanda toplananlarla birlikte cennette cemalini görmeyi bize nasip eyle  Bizleri şehitlerimizin şefaatinden mahrum eyleme, O , çocuğun annesinden kaçtığı kıyamet gününde Peygamberimizin şanlı sancağı altında toplanmayı bizlere nasip eyle ya rabbi “ diye niyazda bulundu.

KARANLIĞI AYDINLATTINIZ
AK Parti Nevşehir Milletvekili MurakGöktürk’de Türk Milleti’nin 15 Temmuz’da iradeleri ile karanlığı aydınlığa çevirdiğini belirtti. Göktürk şöyle konuştu: “Darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren Paralelcilerin her türlü oyun ve tuzaklarını bu asil millet, Allah’ın yardımıyla bunu  bertaraf etmeyi başardı. 15 Temmuz gecesinde milletimizin ortaya koyduğu yürekli tavırlarla yine yeni destanlar yazdınız, Tarihe yine altın harflerle ismini yazdırdı bu asil millet. Allah hepinizden razı olsun.  İradenizle o karanlığı aydınlattınız. ”dedi.
Göktürk, Cumhurbaşkanından 2. Bir emir gelene kadar meydanları boşaltmayacaklarını belirtti. Konuşmasının son bölümünde , darbe kalkışması sırasında şehadet mertebesine ulaşan asker, polis ve vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyen AK Parti Nevşehir Milletvekili  Murat Göktürk: “Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın. Cenab-ı Allah düşmanlarımıza asla fırsat vermesin. Allah yolumuzu aydınlatsın. Yaptığımız duaları yüce mevlamız kabul etsin.”dedi.