Nevşehir Milli İrade Platformu Sözcüsü ve Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, platform üyeleri ile birlikte Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenledi. Burada konuşan Özdemir, 10 Ağustos 2014 tarihinde Türk Milletinin ilk defa bir cumhurbaşkanını seçme şerefini ve mutluluğuna yaşayacağını söyledi.

1923'ten bugüne kadar yaklaşık 90 yıllık Cumhuriyet tarihi boyunca TBMM tarafından 10 Cumhurbaşkanı seçildiğini ve 18 kez Cumhurbaşkanlığı Seçimi yapıldığını hatırlatan Özdemir: "Önceki 11 cumhurbaşkanlarımızın 6'sı asker,1 tanesi yüksek yargı mensubu,4 tanesi de sivil siyasetçi idi. 90 yıllık cumhuriyet tarihimiz boyunca 55 yıl askerler, 35 yıl da siviller Cumhurbaşkanı olarak görev yapmışlardır. Ülkemizde Cumhurbaşkanlığı Seçimleri hep sancılı geçmiştir. Öyle zamanlar olmuştur ki Cumhurbaşkanlığının yolu genelkurmaydan geçer gibi anlamsız teamüller üretilmiştir. Cumhurbaşkanlığı Seçimleri darbe yapmanın bahanesi olmuştur. Muhtıralara sebep olmuştur. Özellikle 7. Cumhurbaşkanının 1980 yılında TBMM tarafından 124 kez oylandığı halde seçilememesine rağmen halkın seçmesine izin verilmemiştir.

2007 yılında 11. Cumhurbaşkanımızın seçiminde komedi filmlerini aratmayan 367 garabeti yaşanmıştır" dedi.

Demokrasi ile idare edilen ülkelerde halkın kendi idarecilerini kendisinin tayin etmesi hakkı olmasına karşın Türkiye'de vesayetçilerin bu güne kadar halkın Cumhurbaşkanı seçmesine hep karşı çıktıklarını kaydeden Özdemir, bu nedenle 10 Ağustos seçimlerini demokrasimizin geldiği nokta açısından önemsediklerini ve gücünü ve meşruiyetini halktan almayan her türlü yasa, anayasa ve seçilmişleri reddeddiklerini vurguladı. Özdemir: "Uluslar arası küresel sermayenin, vesayetçi odakların ve onların içimizdeki taşeronlarının bize dayatmaya çalıştıkları adaylara, bu ülkeden ekmek çıkmaz. Bu seçim Gazze' nin seçimi olacaktır. Bu seçim Doğu Türkistan' ın seçimi olacaktır. Bu seçim Irak Türkmenlerinin seçimi olacaktır. Bu seçim İslam dünyasının seçimi olacaktır.Bu seçim Arakan Müslümanlarının seçimi olacaktır. Bu seçim Bosna Hersek'in seçimi olacaktır. Bu seçim mazlum milletlerin seçimi olacaktır.Biz bu gerçekler ışığında, 12. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Milli İrade Platformu olarak; Türkiye'nin bu dönüşüm hikayesine, reformist sürecine, özgürleşme ve demokratikleşme iradesine, vesayetin deşifresine ve tasfiyesine öncülük eden siyasi hareketin liderliğini yapan, dünya mazlumlarının sesi ve nefesi Türkiye fotoğrafını ortaya çıkaran, zulme ve zalime karşı diplomasinin sahte nezaketine sığınmadan tepki verebilen, otuz yıl terör estiren örgüte "silahı bırak" diyebilen, çözüm sürecini sahiplenen "milletin adamı" Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğimizi ilan ediyoruz" diye konuştu.