Türkiye’de kullanımına 2007 yılında başlanan Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu aktif bir şekilde ülkemizin 81 ilinde ve onların çeşitli ilçelerinde hizmet sunmaktadır. Trafik kaza ve ihlallerini en aza indirgeyerek olay anında kısa süre içerisinde emniyet güçleri ve yardım ekiplerinin olay yerine intikalini kolaylaştıran bu sistemin gelişen teknolojiyle birlikte sağladığı katkılarının arttırılması hedeflenmektedir.

Ülkemizin pek yok yerinde olduğu gibi Nevşehir ilinde de MOBESE sistemi asayişi sağlamak ve halkın can ve mal güvenliğini arttırmak amacıyla kullanıma açılmıştır. Kayıt arşivlerinin de gerekli durumlarda kullanılabilmesi imkânıyla MOBESE sisteminin etkinliği oldukça artmıştır. Bu sisteme bağlı 8 hareketli ve 26 sabit kameradan oluşan 34 kameralı bir izleme organizasyonu mevcuttur. 24 saat kesintisiz çalışan bu sistem tespit edilen olaylara doğrudan yönlendirme yapılmasında aktif bir role sahiptir. Bununla birlikte toplum üzerinde de caydırıcı bir etki yaparak farkındalığın da artmasına katkıda bulunmaktadır. Kent merkezinin yanı sıra Ürgüp, Avanos ve Göreme gibi ilçe merkezlerinde de MOBESE sistemi bu yörelerin turistik özelliklerini korumak amacıyla kullanılmaya başlanmıştır.

Nevşehir ili canlı MOBESE görüntüleri mevcut olmamakla birlikte kayıtlara geçmiş bazı görüntülere aşağıdaki videolardan ulaşabilirsiniz

Nevşehir trafik kameralarına takılmış mobese kaza görüntüleri video

Değerli ziyaretçilerimiz söz sizde Acıgöl, Avanos, Derinkuyu, Gülşehir, Hacıbektaş, Kozaklı, Ürgüp ilçelerinde halka açık mobese veya turistik kamera yayını olmasını istiyorsanız, yetkililere duyurmak için yorum ve görüşlerinizi eksik etmeyin.