Nevşehir Müftü Yardımcısı iken Adana Müftü Yardımcılığı’na atanan A. Celalettin Altunkaya, Nevşehir’den ayrıldı.
Tayininin Adana Müftü Yardımcılığına çıkması nedeniyle İl Müftülüğü organizesinde onuruna veda yemeği düzenlendi.
Müftü Yardımcısı Celalettin Altunkaya için düzenlenen veda yemeğine Vali Yardımcısı Mustafa Ünaldı, İl Müftüsü Yakup Öztürk, İlçe Müftüleri ve müftülük personelleri katıldı. Yemekle başlayan program Müftü Yardımcısı Nazım Haksever’in duasıyla devam etti.
Konuşmaların en zoru veda konuşmasıdır diyerek, kısa bir konuşma yapan İl Müftüsü Yakup Öztürk, “Müftü Yardımcımız Celalettin Altunkaya, uzun yılardan beri Avanos İlçe Müftülüğü yapmış, Nevşehir Müftü Yardımcılığı yapmış ve birçok hizmetleri başarı ile tamamlamıştır. Buradaki performansı ve başarıyı Adana’da da devam ettireceğine inanıyorum. Müftülüğümüzün hizmetlerine ve bizlere çok katkısı oldu. Yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı şahsım, personelim ve Nevşehirliler adına kendisine teşekkür ediyor ve yeni görevinde başarılar diliyorum.” dedi.
Müftü Yardımcısı Ahmet Celalettin Altunkaya’da kısa bir konuşma yaprak, Nevşehir’de beş yıl Müftü Yardımcılığı görevini yaptığını ve bu zaman içerisinde çok güzel bir ortamda, uyum içerisinde çalışmaktan zevk aldığını dile getirdi ve herkesle vedalaşarak helalleşti.
Günün hatırası ve Nevşehir hatırası olarak, İl Müftülüğü tarafından hazırlanan yöreye ait el işlemeli çini tabağı Vali Yardımcısı Mustafa Ünaldı Müftü Yardımcısı A. Celalettin Altunkaya’ya takdim ederken, İl Müftüsü Yakup Öztürk’de plaket takdim etti.
Takdimlerin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile program sona erdi.