2013 YILI KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ MERKEZ GÜZELYURT MAHALLESİ KOCAÇAY'DA BULUNAN GAZNEVİ CAMİİ BAHÇESİNDE YAPILAN VE ÜNLÜ SANATÇI ESAT AYDOĞAN'IN SUNDUĞU MUHTEŞEM İLAHİ KONSERİ İLE AÇILDI.

Nevşehir Müftülüğünün 2013 yılındaki kutlu doğum proğramları başladı.

Güzelyurt Mahallesinde bulunan Gaznevi Camii görevlileri İmam Hatip Ali Özcan,Müezzin Kayyım Mustafa Akgüneş ve Gaznevi Kuran kursu Öğreticisi Zeynep Yanar tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası proğramına ilgi ve alaka çok üst seviyedeydi.

       Gaznevi Camii Bahçesinde açık havada yapılan ilahi konseri proğramına Ünlü Türk Tasavvuf Musikisi seslendiricisi,"Yakma Yarabbi" adlı eseri ile daha çok adından söz ettiren,Yahyalılı Esat Aydoğan katıldı.Nevşehir Güzelyurt Mahallesi sakinlerine ve Gaznevi Camii cemaatına yönelik düzenlenen ilahi konserinde dinleyiciler Ünlü sanatçıdan bol bol ilahi dinlediler ve istek yaptılar.

Gaznevi camii bahçesinde açık havada düzenlenen bu proğramda sunuculuğu Gaznevi camii görevlileri Ali Özcan ve Mustafa Akgüneş yaptı.Proğram,saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.Daha sonra Nevşehir İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencilerinden Zekai Baldemir'in okuduğu Kuranı Kerim ile devam edildi.Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk okunan Kuranı Kerimden sonra yaklaşık onbeş dakikalık bir konuşma yaptı.Müftü Öztürk konuşmasında şu konulara değindi:

               Peygamber Efendimizin hayatından kesitler sundu.Kutlu Doğum haftasının kutlanmasından dolayı burada olduğunu söyleyen Öztürk,bu kutlamalar bir haftaya sığmıyor,görünen oki Nisan ayı sonuna kadar devam  edecek,Müftülüğümüzünde proğramlarına iştiraklerinizi bekliyoruz dedi.Öztürk Peygamberimizi öven Şiirini okuduğunda çok büyük alkış aldı.Daha sonra ise bu ilahi konserini düzenleyen Gaznevi Camii görevlileri Ali Özcan,Mustafa Akgüneş ve Zeynep Yanar hocaya teşekkür edip başarılarınızın devamını dilerim.Anlaşılan oki Gaznevi camiinde bu tür proğramlar devam edecek.

       Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk'ün konuşmasından sonra Turgut Akdevelioğlu okulu öğrencilerinden ayşe........ile menşure....

okudukları Peygamberimiz adlı şiir dinleyicilerden alkış aldı.

         2000 Evler 75.Yıl İmam Hatip ortaokulu Kurucu Müdürü İbrahim başaranda günün önemini belirten konuşmasını yaptıktan sonra,İmam Hatip Okullarının önemini anlatarak konuşmasını bitirdi.

Proğramın sunumunu yapan İmam Hatip Ali Özcan bu ilahi konserini verecek olan ünlü tasavvuf musikisi seslendiricisi Esat Aydoğan'ın ismini anos ettiğinde bütün dinleyicilerden çok yükses seste bir alkış geldi.

Sahneye çıkan Esat Aydoğan,Güzelyurt mahallesi sakinlerine ve Gaznevi  Camii cemaatına yaklaşık ikibuçuk saat süren bir ilahi konseri verdi.Özellikle "Yakma Yarabbi"ilahisine çok istek yapıldı ve sanatçıda istekleri kırmayıp bu ilahisini iki kez seslendirdi.

Yaklaşık iki buçuk saat süren Esat Aydoğan konserine çok büyük bir ilgi vardı.yaklaşık 500-600 kişi bu proğrama katıldı.

           Katılımcılar arasında Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk,Güzelyurt Mahallesi Turgut Akdevelioğlu..... okulu Müdürü Şahin Ülger,2000 Evler 75.yıl İmam Hatip Lisesi okulu Müdürü İbrahim Başaran,İl Emniyet Görevlileri,Ürgüp Hacı Ahmet Toksöz Ortaokulu Müdür Yardımcısı Mustafa Fidan,Merkez Alibey Camii İmam Hatibi Musa Özgümüş,Hz. Ömer Camii İmam Hatibi Mustafa Öz,Göreme Kasabasından İmam Hatip Kadir Evci,Çardak köyü Merkez Camii İmam Hatibi Cihangir Gencer,Ürgüp merkez Duayeri Camii Müezzini İsmail Oruç,Ortahisar Merkez Abdioğlu Camii Müezzin kayyımı Adem Özbek ile çok sayıda din görevlisi, Kuran Kursu öğreticisi ile basın mensupları, mahalle sakinleri ve Gaznevi Camii cemaatı katlıdı.

      Gaznevi camii görevlileri Ali Özcan,Mustafa Akgüneş ve Kuran Kursu Öğreticisi Zeynep Yanar birlikte sahneye çıkarak,beraber yaptıkları bu proğrama katılan herkese teşekkür ettiler.Siz bu kadar ilgi ve alaka gösterip destek verdikçe bizde daha çok proğramlar yaparız,gücümüz sizsiniz,sizlere hizmet için her zaman hazırız.dediler.

Proğram kapandıktan sonra,Esat Aydoğan hayranları hem imza almak hemde günün anısına hatıra resmi çektirmek için adeta birbirleriyle yarıştılar.