Nevşehir O Projeleri Bekliyor
NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in kafasındaki projeler gerçekleşirse iki yıla kadar Nevşehir’i içerisinde yaşayan insanlar bile tanıyamaz hale gelecek.
Kale ve Civarı Nevşehir’in Turizm Cenneti Olacak…
Nevşehir’in en eski yerleşim merkezi konumundaki Kale ve Civarındaki yapılan çalışmaları anlatan Belediye Başkanı Hasan Ünver, Dünyanın en büyük yer altı kentinin yer alacağı bu alanda yapılacak Butik otellerle de il merkezinin yıllardır dile getirilen Turizmden Delikli Kuruş kazanamama kimliğinin geride kalacağına değindi.
Bu çalışma tamamlandığında Nevşehir merkezinin zamanla yılda 3 Milyon turisti ağırlayabilecek bir potansiyele sahip olacağına dikkat çeken Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Belediye önünde yapılan çevre düzenlemesinin aslında kale ve civarında yapılacak düzenlemelerin de bir ön çalışması olduğunu belirtti.
Külliye Restore Edilecek…
Damat İbrahimpaşa külliyesinin şu an için Nevşehir il merkezinin en önemli turistik değeri olduğunu söyleyen Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Kültür ve Turizm Bakanlığının külliyeyi restore edeceğini söyledi.
Restorasyon çalışmasıyla birlikte Damat İbrahimpaşa’nın Nevşehir’e armağanı olan bu değerin daha uzun yıllar korunmasına da yol açılacağını belirten Ünver, külliyenin hemen altında bulunan alanın çeşme dışında herhangi bir tarihi değerinin bulunmadığının saptandığını, bu alana güller dikilerek Nevşehir’in rengarenk bir alana kavuşturulacağını da sözlerine ekledi.
Belediye Binası Kent Kültürleri Müzesi Olacak…
Nevşehir Belediyesinin mevcut binasının belediyeye eski kadın doğum hastanesi alanında yapılacak olan yeni binanın ardından kent kültürleri müzesi olarak değerlendirileceğini söyleyen Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, burada Nevşehir’in kültürel değer taşıyan yiyecek ve içeceklerinin yanı sıra, giyim eşyalarının da sergilenip satışa sunulacağını söyledi.
Belediye ek binasının bulunduğu alanın ise Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne tahsis edileceğini kaydeden Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, müdürlüğün daha geniş ve işlevsel bir binaya kavuşturulmuş olunacağını da dile getirdi.