Nevşehir Merkeze bağlı köylerde yaşayan ve evlerine maddi katkı sağlamak isteyen kadınlar tarafından hafta sonları Nevşehir Pazarında kurulan alanda süt, yumurta, peynir, çökelek gibi hayvansal ürünlerin yanı sıra kadınların kendi yetiştirdikleri sebze ve meyveler satılıyor.
 
Pazarda vatandaşlar ve esnaflar tarafından yoğun ilgi gösterilen doğal ürünleri satan köylü kadınlar Nevşehir halkının Organik ürünlere göstermiş olduğu ilgiden ve satışlardan dolayı hayli memnun.
 
Gıda işi yapan bazı esnaflar, üretimlerinde doğal ürünleri kullanmayı tercih ettiklerini belirtirlerken, pazarcı kadınlar ise zabıta denetimleri nedeniyle sadece hafta sonları pazara çıkabildiklerinden yakındı.
 
Pazarın en eski satıcılarında biri olan Gülşehir Emmiler köyünden Emine Demir “ Burada onlarca köylü kadınlar kendi ürünlerini yetiştirip satışa sunuyor. Bizler kendi tarlamızdan toplayıp satışa sunuyoruz. Taze ve tamamen hormonsuz organik ürünlere halkımızın büyük rağbet göstermeleri memnuniyet verici dediler” dedi.

Köyde yetiştirdikleri Domates,Salatalık,Patlıcan,Biber,Acur gibi sebzeler ve maydonoz,soğan,türü yeşillik ürünleride Nevşehir pazarında alıcı buluyor...