Nevşehir merkezinde izinsiz havai fişek atanlar hakkında polis tutanak tuttu. 

FİB Haber Merkezi olarak edindiğimiz bilgilere göre Nevşehir Merkez Göre Yolu Ali Dirikoç Bulvarı Gençlik Spor İl Müdürlüğüne ait Halı sahanın önünde gündüz saatlerinde atılan havai fişek sebebiyle izinsiz havai fişek atanlar hakkında polis tutanak tuttu. 

Nevşehir'de bugün gündüz saatlerinde havaya atılan Havai Fişekler vatandaşların büyük tepkisine neden oldu.

Özellikle 350 Evler ve Afat Evler mahallesinden www.fibhaber.com'u arayan mahalle sakinleri şikayet ve tepkilerini şöyle dile getirdiler
 : "-  Ülkemizde Yaşanan son terör olaylarıyla geçirdiğimiz Böylesine hassas bir dönemde bizler istim üzerinde dururuken havaya atılan havai fişekle yüreğimiz ağzımıza geldi. Havai fişeğin ard arda patlatılmasıyla çıkan o sesle büyük korku yaşadıklarını dile getirdiler.

Mahalle sakinleri , Malum yaz tatili nedeniyle çocuklarımız dışarda oynuyor .Nevşehir merkezinde izinsiz havai fişek atanlar için gerekli cezai işlemlerin uygulanmasını bekliyoruz dediler.

Öte yandan gündüz saatinde Nevşehir merkezinde izinsiz atılan havai fişek atılması sebebiyle yapılan ihbarı değerlendiren 
Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı araştırma sonrası havai fişek atanlar hakkında ilgili yasallar gereğince cezai işlemler uygulandığı bildirildi.

Uygulama Devam Ediyor ...!

"Nevşehir Polisi, Düğünde Havai Fişek Atanlara Cezayı Kesti"

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğünce, düğünlerde silah ve havai fişek atıldığı gerekçesiyle yapılan denetimlerde yasağa uymayanlara para cezası uygulandı.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan düğünlerde havaya rast gele ateş edip, izinsiz havai fişek atanlara karşı, caydırıcı cezalar uygulandığı belirtildi.

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü, yaz aylarının gelmesiyle birlikte yapılan düğün ve nişan törenlerinde silah kullanma ve izinsiz havai fişek atma olaylarına karşı ciddi tedbirler alıyor. Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğünce, düğünlerde silah ve havai fişek atıldığı gerekçesiyle yapılan denetimlerde, 2 kişiye "tüfek kullanarak genel güvenliği kasten tehlikeye atmak" suçundan adli işlem yapıldı, 2 kişiye 1.672 lira para cezası verildi. Havai fişek atan 2 kişiye de 416 lira idari para cezası uygulandı.

Açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliğinin tehlikeye atılması nedeniyle, düğünlerde her türlü silah ile ateş edenler, izinsiz ve ruhsatsız kişilerce belirlenen yerler dışında havai fişek atanlar hakkında ilgili yasallar gereğince cezai işlemler uygulanacağını vurgulandı.