Nevşehir de gerginlik sürüyor... 

Nevşehir 2000 Evler Mahallesi TOKİ Bloklarında dün öğrenci grupları arasında çıkan ve gün boyu süren kavga da bir kişi bıçaklanırken üç öğrenci yaralanmıştı.

Çıkan kavga Nevşehir Emniyetini alarma geçirdi. Polisin göz yaşartıcı gaz kullandığı olayda, bölgeye çok sayıda çevik kuvvet ekibi yönlendirilirken, kavgada yaralananlar Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Ziyaret ettiğimiz Yaralı öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirilirken, TOKİ Blokları’ndaki gerginlik uzun süre devam etti. 

Gerginliğin büyümesinin üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi gelirken, polislerin tarafları ayırmak için havaya  5 el silahla ateş ettiği de kaydedildi.

Olaylarla ilgili çok sayıda öğrenci gözaltına alındı. Öğrencilerin Emniyette ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Nevşehir polisi Üniversite çevresinde kuş uçurtmuyor...


Özellikle 1 Mayıs İşçi Bayramı arefesinde yaşanılan bu hain saldırılarla yaşanan olayların tesadüf olmadığı ve provokasyon içeren bilinçli bir olay olarak Ülkücü öğrencilerin bu olaylara çekilmek istendiği belirtiliyor.

Nevşehir Emniyeti Çelik kuvvetlerin hazır beklediği ve olay mahallinde güvenliğin sağlandığı belirtilirken bir taraftanda öğrenci yurtlarına gece polis baskını düzenlenerek şüpheli görülen şahısların Emniyette götürülerek yapılan sorgularının ardından 10 kişinin göz altına alındığı bildirildi. Nevşehir Polisi sıkı güvenlik önlemleri alarak kritik bölgelerde kuş uçurtmuyor...