Nevşehir valisi Mehmet Ceylan, il genel meclis başkanı Süleyman Özgün ve genel sekreter İsmail Cihan Avanos ilçesi Göynük, Mahmat ve Akarca köylerinde incelemelerde bulunarak köy halkının sorunlarını dinlediler.

Göynük köyünde yaşar özkan isimli hayırsever vatandaş tarafından bayanların el işlerinde faaliyet göstermeleri için uygun bir bina bulunarak halk eğitim merkezi açılmıştır. burada elişi biçki dikiş işleri yapılmaktadır. ancak köyün bayanları pazarlama ve maddi açıdan sıkıntı çektiklerinden bahsetmişler, heyet il özel idaresi bünyesinde faaliye geçirilen mikro kredi sisteminden bahsederek yardımcı olmuştur. ayrıca atölyelerinin küçük olduğunu büyütülmesi gerektiğini belirttiler. köyde 150 ve 100 tonluk içmesuyu deposu mevcut olduğu ve içme suyu sıkıntısı yaşanmadığı tespit edilmiştir. altyapı sıkıntısının da yaşanmadığı ve evsel katı atık için konteynırlarının yeterli olduğu görülmüştür. köy içine 6000m2 kilitliparke taşı yol yapımına başlanmış ayrıca 6000 m2 ye ilave olarak 1000m2 kilitli parke taşının il özel idarece verileceği işçiliğinin ise köy halkı tarafından yapılacağı belirtilmiştir. ancak yine köyiçinde 2000 metrelik asfaltlama yapılması düşünülmektedir. sayın başbakanın nevşehir ilini kop projesi kapsamına alınacağı sözü köy halkını yakından ilgilendirmektedir. göynük baraj tarafına sulamada kullanılmak için elektrik hattı ihtiyacı olunduğundan bahsedilmiştir.

Mahmat köyünde yapılan incelemelerde; köyiçi yoluna 6000m2 kilitli parke taşı döşeme işi gerçekleştirilecek ayrıca köyiçi yollarının bazı bölümlerine yama yapılacaktır. köyde 100 ve 75 tonluk iki adet su deposu mevcut su sıkıntısı yaşanmıyor. ancak genel köy su şebekesinin uzun yıllardır kullanılması sebebiyle ekonomik ömrünü tamamladığından yeni su şebekesine ihtiyaç vardır. mevcut kanalizasyona ilave olarak 6 km daha uzatılması için avanos köylere hizmet götürme birliğince kanalizasyon ihalesi yapılmıştır. köy halkının daha temiz bir ortamda yaşaması amacıyla ilave 15 adet çöp konteynırı verilecektir. köy halkının talebi üzerine köyde mevcut olan sellektör binası için il özel idaresi tarafından sellektör alımı yapılacaktır.

Akarca köyünde incelemelere devam edilmiştir; köy ve köyiçi yolları bozuk olması sebebiyle kumlama ve yama yapılması uygun görülmüştür. su şebekesi ekonomik ömrünü tamamlamış bu bakımdan toplam 30 km şebeke yapılması gerekmektedir. şebekenin aşamalı yapılması düşünüldüğünden 2015 yılı için 10 km lik bölümün değiştirileceği sözü verilmiştir. köyiçi yoluna 6000 m2 kilitli parke taşı yapılacaktır. köy halkı içme suyunu cazibeli sistemle kullanmaktadır. köyün %75 i akıllı sayaç taktırmış kalan % 25 ise taktırılacaktır. ancak cazibeli olması sebebiyle yaz aylarında  zaman zaman sıkıntı yaşanması sebebiyle  hidrofor kullanılmaktadır. akarca köyünde sütaş’ın soğuk hava deposu bulunmaktadır. bu depodan günlük 6 ton süt üretimi yapılarak, köy halkı bu anlamda geçimini sağlanmaktadır. evsel katı atık konusunda sıkıntı yaşanmamaktadır. belediyelik iken kullanılan itfaiye aracı arızalı olduğundan hizmet veremediği için il özel idaresi atölyesinde bakıma alınacaktır. ayrıca köyde ağaçlandırma yapılarak orman alanı meydana getirilmesinin uygun olacağı düşünülmektir.