Nevşehir il protokolü, Uyuşturucu ile mücadele etmek amacıyla Kırşehir Valiliğince hayata geçirilen Yaşamayı Seviyorum Danışma Merkezini yerinde incelediler.

Nevşehir il protokolü, Yaşamayı Seviyorum Danışma Merkezi’nde incelemelerde bulunmak üzere Kırşehir'e ziyaret düzenledi.
Kırşehir'de, Yaşamayı Seviyorum Danışma Merkezi’ni ziyaret eden Nevşehir heyet, incelemelerde bulunarak merkezde yürütülen faaliyetleri yerinde gördüler.

Ardından Kırşehir Valiliğini de ziyaret eden heyeti merkez ile ilgili konularda bilgilendiren Vali Sayın Necati Şentürk, Yaşamayı Seviyorum Danışma Merkezi’nin Türkiye’de beğenilen, takdir edilen ve örnek olan bir proje olduğunu söyledi.

Ülkemizde uyuşturucu ile mücadeleye devletimizin büyük ölçüde önem verdiğini vurgulayan Kırşehir Valisi Necati Şentürk, “Erişilmesi ve satışı kolay olan uyuşturucu belası ülkemizin büyük sorunlarından birisidir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da uyuşturucu ile mücadele konusuna önem vermektedir. İlimizde uyuşturucu ile mücadele etmek ve gençlerimizi bu beladan kurtarmak maksadıyla bu projeyi hayata geçirdik. Onları topluma faydalı bireyler olarak yeniden kazandırmak en büyük hedefimiz. Gençlerimizin tıbbî tedavilerinin yanı sıra manevî boşluklarını da doldurmak için faaliyetler yürütüyoruz. Ayrıca, gençlerimizi sanat ve meslek sahibi yaparak para kazanacak bir duruma getirmeyi hedefliyoruz. Bunun için de burada onlara, İş-Kur aracılığı ile meslek ve sanat edindirme kursları veriyoruz. Yarım kalan eğitimlerini de tamamlamaları için de gençlere mesleki açık lise eğitimi vermekteyiz. Gençlerimiz ayrıca, merkezde yer alan spor salonunda sportif aktiviteler gerçekleştirerek vücut ve zihin sağlıklarını koruyorlar. Bilgisayar odasında da teknolojik dersler alıyor, web tasarımı öğreniyor ve kendilerini bu yönde geliştiriyorlar.” dedi.

Merkezde tedavi gören gençlerde başarılı sonuçlar aldıklarını ifade eden Vali Şentürk, sözlerine şöyle devam etti: “Merkezde tedavi gören gençlerimizin tamamı uyuşturucuyu bıraktılar. Sivil toplum örgütlerinin desteği olmadan bu başarı elde edilemez. Bu işte başarılı olmak için gönüllü olmak gerekmektedir. Merkezde, gençlerimize sanatsal kurslar veriyor, onları milli ve manevi duygularla donatıyor ve onların sosyal bir birey olmaları için gayret gösteriyoruz. Umarım, uyuşturucu ile mücadele konusunda diğer illerimiz de başarılı olur.” dedi.

Vali Şentürk'ün, Nevşehir'den gelen konuklarını Valilik toplantı salonunda ağırladığı ziyaret, yapılan fikir alış-verişi ile sona erdi.
Kırşehir'e giden Nevşehir Heyetinde, Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Jandarma Komutanı Yusuf Ziyaddin Cavlak, Özel İdare Genel Sekreteri Savaş Benli, Halk Sağlık Müdürü Hakan Öcal, Sağlığı Müdürü Rahim Ünlübay, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Muhammed Çömçe, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hüseyin Şener, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Milli Eğitim Müdürü Murat Demir ve AHİKA Genel Sekreteri yer aldı.