Nevşehir "Recep Tayyip Erdoğan Fen ve sosyal Bilimler Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi " Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın değerli oğlu, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Yönetim Kurulu üyesi Sayın Bilal Erdoğan'ın katılımlarında açıldı.

Okul bahçesinde düzenlenen Açılış Proğramına Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın değerli oğlu, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve TÜGVA Yüksek İStişare Kurulu Yönetim Kurulu üyesi Sayın Bilal Erdoğan, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Yüksel Yiğit, İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün, Nevşehir İl Özel İdare Genel Sekreteri Savaş Benli, AK Parti Nevşehir İl Başkanı M.Ali Tanrıver, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Belediye Başkanları, Kurum Müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Nevşehir Belediyesi mehter takımının okuduğu marşlar, Hafız Mahmut Kemikkıran Hocanın okuduğu Sala , Saygı duruşu ve İstiklal Marşı, Öğrencilerimizden Furkan Türker'in okuduğu Kur’an tilaveti ile başlayan proğram daha sonra Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat Demir'in açış konuşması, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Milletvekilleri ve Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'ın konuşmalarıyla devam etti.

AMAÇ GELECEK NESİLLER YETİŞTİRMEK

Açılış Proğramında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan,"Bugün burada "Recep Tayyip Erdoğan Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu İmam Hatip Lisemizin" açılışını yapacağız. Yenilikçi, çalışkan, hoşgörülü ve sorumluluk sahibi Vatanını, milletini , Bayrağını ,Devletini seven gençler yetiştirmek için zorundayız.” İnanıyorum ki Gelecek, gençlerimizin elleri üzerinde yükselecek, buna hiç şüphe yok. Hamd olsun Türkiye'miz istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Ve Şükürler olsun ki, Türkiyemizde çok önemli değişiklikler oldu ve bu değişikliği Recep Tayyip Erdoğan varken yaptık yaptık. Size Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın selamlarını getirdim. Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde dünyanın gönlü en geniş milleti olduk. İşte bu yüzden genç kardeşlerimize özellikle söylemek istiyorumki Recep Tayyip Erdoğan'ı iyi tanımak lazım.  Çünkü işte bizim öğrenci olduğumuz dönemde ki Cumhurbaşkanının adı bizim okula konmuştu demekten daha öte bir anlam taşıyacağını düşünüyorum. İnşallah buradan nice liderler, nice alimler, nice vatanseverler yetişsin. Yine buradan yetişen öğrencilerimizin bu okulumuzun ismiyle birlikte Recep Tayyip Erdoğan gibi dik bir duruşa sahip olmaları lazım. Cesur olmaları, halkının kalbi ile bir atan bir kalbe sahip olmaları lazım. Elbette vatansever, bağımsızlığına aşık Müslümanlar olmaları lazım. 
2023'leri, 2071'leri kendisine şiar edinerek hedef koyan Güçlü Türkiyemiz için tüm genç kardeşlerimize çok çalışmalarını istiyorum. Sözlerime burada son verirken "Recep Tayyip Erdoğan Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi "nin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bu güzel eğitim yuvasının Bütün öğrencilerimize ve Nevşehir'e hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum dedi. 

Konuşmaların ardından Öğrencimiz Zeynep Başbuğ Sezai Karakoç'un "Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine" adlı şiirini ve Öğrencilerimizden Emre Sarıkuzu, adeta, imam hatip nesli ve Asımın nesli için yazılmış olan Arif Nihat ASYA’nın “"Dua - Biz Kısık Sesleriz " adlı şiirini okudu.


Nevşehir İl Müftü Vekili Sayın Nazım Haksever hocamızın dualarının ardından Nevşehir "Recep Tayyip Erdoğan Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi "nin açılışını Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın değerli oğlu, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Yönetim Kurulu üyesi Sayın Bilal Erdoğan gerçekleştirdi.

Açılışı gerçekleştirilen Nevşehir "Recep Tayyip Erdoğan Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi ,24 derslikli, 12 bin 500 metrekare kapalı, 6 bin 500 metrekare açık alanı bulunan okul, konferans salonu, spor salonu, zeka oyunları sınıfı, Z kütüphane alanları ile fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarlarını bünyesinde barındırıyor.

Açılış sonrasında Bilal Erdoğan beraberinde Nevşehir Protokolü ile birlikte Nevşehir "Recep Tayyip Erdoğan Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi "nde sınıfları ziyaret etti. Burada öğrenciler ile bir süre sohbet eden Erdoğan günün anısına çekilen fotoğrafların ardından okul bahçesinde  fidan dikti.