Oda Başkanlığına Aday Olmayacağını Açıklayan Güneri,

“Şerefli Bir Kurumun Şereflice Başkanlığını Yaptım”

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Osman Güneri, 26 Ocak 2013 tarihinde yapılacak olan seçimde oda başkanlığına yeniden aday olmayacağını açıkladı.

2005 Yılından bu yana iki dönem Nevşehir Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar odası başkanlığını yaptığını dile getiren Güneri, oda başkanlığında yeni bir taze kana ihtiyaç olduğuna inandığını ve bu nedenle yeniden oda başkanlığına aday olmayacağını söyledi.

Oda başkanlığına seçildiği günden bu yana oda üyelerine verdikleri sözlerin tamamını yerine getirdiklerine değinen Nevşehir Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Güneri, “2005 Yılında oda başkanı oldum. O günden bu yana iki dönem oda başkanlığı yaptım. Üyelerimize verdiğim vaatlerin hepsini eksiksiz yerine getirdim. Sebze Pazarımızı ve sebze halimizi Nevşehir’imize ve esnafımıza kazandırdık. Odamız benden önce kiradaydı iki tane odamıza bina kazandırdık. 2005 Yılında odayı devir aldığımızda o dönem 27 bin TL borçla devir aldık. Şu an odamızın hiçbir resmi kuruma borcu olmadığı gibi 180 bin TL tutarında demirbaşı da bulunmaktadır. Şerefli bir kurumun Şereflice başkanlığını yaptım. Oda başkanlığına tekrar aday olmamanın nedeni artık heyecanım kalmadı. Yeni taze bir kana ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Benden sonra bu göreve gelecek olan başkan ve yönetiminin pazarcı esnafımıza sahip çıkacağından asla endişem yok. Eğer benden de oda çalışmalarında katkı sağlamamı isterlerse elimden geleni yapacağım. Yok istemezlerse onlara görevlerinde başarılar diliyorum. Allah işlerini güçlerini rast getirsin” açıklamalarında bulundu.

Güneri, 2005 Yılından bu yana oda’ya olan katkılarından dolayı da Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve belediye personeline teşekkür etti.

Bu arada Güneri, Türkiye sebzeciler meyveciler ve pazarcılar Federasyon Yönetim Kurulu üyeliğinden ve birlik başkanlığındaki görevinden de ayrılacağını sözlerine ekledi.