Suriye’nin Afrin kentinde PKK/YPG ve DEAŞ’ lı teröristlere yönelik yürütülen “Zeytin Dalı Harekatı”sırasında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Şahin Kaya İçin Mevlid-i Şerif okundu.
Nevşehir Valiliğinin organizesinde İl Müftülüğü ve Gülşehir İlçe Müftülüğü personeli tarafından Gülşehir İlçesi Merkez Kurşunlu Camiinde, Cuma günü tüm şehitlerimize ve Suriye’nin Afrin kentinde PKK/YPG ve DEAŞ’ lı teröristlere yönelik yürütülen “Zeytin Dalı Harekatı” sırasında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Şahin Kaya ‘ya ithafen, yemekli Mevlid ve Hatim programı düzenlendi.
Gülşehir İlçesi Merkez Kurşunlu Camiindeki düzenlenen programa Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekilleri Murat Göktürk, Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Jandarma Alay Komutanı J. Kurmay Albay Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Mehmet  Artunay, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi  Arısoy, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Gülşehir Kaymakamı Çağlar Tekin, Gülşehir İlçe Müftüsü Talat İlbahar, Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, İl ve İlçe Daire Amirleri, Gülşehir’ li Din görevlileri, şehidin yakınları, meslektaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Cuma namazı öncesi Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Mevlid-i Şerif, İlahiler ve Aşr-ı Şeriflerin okunmasının ardından, İl Müftüsü Yakup Öztürk yaptığı sohbet sonrası okunan Hatm-i Şeriflerin ve Mevlid-i Şerifin duasını yaptı.
Cuma namazından sonra düzenlenen programla Gülşehir merkezde bulunan 100. Yıl İlköğretim okulunaŞehidin ismi verildi.
Nevşehir Valiliği öncülüğünde Nevşehir sebzeciler odasının katkılarıyla programa katılanlara yemek ikram edildi.
Yapılan ikramların ardından sona eren programa katılımın yoğun olmasından çok memnun kalan Şehit Babası Ramazan Kaya, Sayın Valimiz İlhami Aktaş’a, Milletvekillerimiz Murat Göktürk, Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider ve  katılan tüm misafirlere ilgilerinden dolayı teşekkürlerini ileterek, memnuniyetlerini belirtti.