Nevşehir Valiliği tarafından şehir merkezinde bulunan bir otelde şehit aileleri ve gazilere iftar yemeği verildi. İftar programına Vali Mehmet CEYLAN, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa AÇIKGÖZ, Murat GÖKTÜRK, Mehmet VAROL, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

    Nevşehir İl Müftüsü Yakup ÖZTÜRK tarafından yapılan duanın ardından konuşan Vali Mehmet CEYLAN, şehit ailelerine ve Gazilere Türk Milletinin her zaman minnet borçlu olduğunu söyledi.

    Vali CEYLAN, konuşmasında şunları söyledi: "Değerli milletvekillerimiz, aziz şehitlerimizin değerli aileleri kahraman gazilerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarının değerli temsilcileri, değerli basın mensupları; Ülkemizin bağımsızlığı, birliği ve bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizin yakınları ve kahraman gazilerimiz için düzenlediğimiz bu iftar yemeğine katılımınızdan dolayı öncelikle hepinize hoş geldiniz diyorum. Hepinizi sevgiyle, saygıyla, muhabbetle kucaklıyor ve selamlıyorum. Hepinizin Ramazanı mübarek olsum. Bolluk ve bereket ayı olan Ramazanın hepimize sağlık ve huzur getirmesini diliyorum.

    Aziz şehitlerimizin değerli aileleri, değerli gazilerimiz ve yakınları; Bugün, böyle bir mübarek günde, Ramazan ayında, bir iftar sofrasında, sizlerle beraber olmaktan, sizleri misafir etmekten, ağırlamaktan, büyük bir onur duyuyorum. Sizler bizim en değerli misafirlerimizsiniz. İlimize bağlı ilçelerden, kasaba ve köylerden gelerek bu iftar sofrasına katıldığınız için hepimize tekrar tekrar çok teşekkür ediyorum. Aziz şehitlerimizin değerli aileleri, Sizler, aziz şehitlerimizin, bizlere hatırasısmız, yadigârısınız. Devletimiz ve milletimiz, sizlerin kıymetini, değerini her zaman bilecek, hiçbir zaman unutmayacaktır. Çünkü sizler en değerli varlıklarımızı; çocuklarımızı, eşlerimizi, kardeşlerinizi, yakınlarınızı, kısacası en sevdiklerinizi, bu vatan için, bu millet için feda ettiniz. Hepsinin ruhu şad olsun. 

    Değerli gazilerimiz; Gazilik de şehitlik kadar önemli bir mertebedir. Çünkü sizler, Ülkemizin birliği ve bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliğini muhafaza etmek içim üstün cesaret, feragat ve kahramanlıklar gösterdiniz, vatanımız için canlarınızı ortaya koydunuz, bu kutsal görev sırasında yaralanıp gazi oldunuz. Bunun herhangi bir karşılığı söz konusu olamaz. Bundan daha kıymetli, bundan daha büyük bir fedakarlık da söz konusu olamaz. Bu vatan, bu millet, size minnet ve şükran borçludur.Türk milleti tarih boyunca vatanı için, milleti için, bayrağı için, inançları için, yeri geldiğinde canını vermekte hiçbir zaman tereddüt etmemiştir.

    Şehitlik ilahi makam ve mertebelerin en yücelerindendir. Şehit; Allah yolunda vatan savunmasında canlarım feda eden kahramanlara verilen bir ünvndır. Bu nedenledir ki şehitlik mertebesi milletimiz için çok azizdir.Şehitliği en güzel milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY, Çanakkale şehitlerine yazdığı destansı şiirde; “Ey şehid oğlu şehit, İsteme benden makber,  Sana ağuşunu açmış, duruyor Peygamber.” diyerek en veciz şekilde ifade etmiştir.

    Vatan sevgisi ve fedakârlığın sembolü olan kahraman gazilerimiz ve şehitlerimizin yakınlarının her zaman yanında olmak, onlara sahip çıkmak, hak ettikleri uygun yaşam koşullarını sağlamak, devletimizin öncelikli ve en önemli görevlerindendir.

    Aziz şehitlerimizin geride bıraktıkları emanetleri olan anne ve babaları, eş ve çocukları ile bu kutsal görev sırasında yaralanıp gazi olan vatandaşlarımıza sahip çıkılması, yaşam şartlarının iyileştirilmesi, toplumda kendilerine yaraşır bir hayat seviyesinin sağlanması ve ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla özellikle son yıllarda Devletimiz tarafından önemli yasal düzenlemeler yapılmıştır.
    Bu kapsamda, istihdam hakları, maaşlar, faizsiz konut kredileri, eğitim ve diğer birçok alanda şehit yakını ve gazilerimizi çok yakından ilgilendiren düzenlemeler kanunlaştırılmıştır. Bunlar Millet olarak bizleri gerçekten çok mutlu etmektedir.

    Şüphesiz ki çeşitli sorunlarınız, çeşitli arzularınız, dilekleriniz, talepleriniz olabilecektir. Bunları hiç çekinmeden, hepimize, bütün devlet kademelerine iletebilirsiniz. Şehit yakınları ve gazilerimizin sorunları ile bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en hassas şekilde ilgilenilecektir.

    Sözlerimi tamamlarken bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Hepsinin ruh şad olsun. Hepsinin mekânı cennet olsun. Gazilerimize de şükranlarımı sunuyor, onlara da mutluluk ve sağlık diliyorum. Mübarek Ramazan hepimize hayırlar getirsin. Hepiniz hoş geldiniz. Tekrar teşrif ettiğiniz için hepinize çok çok teşekkür ediyorum.