Nevşehir Belediyesi tarafından yapılan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anıtı 19 Eylül tarihinde hizmete açılacak.
15 Temmuz tarihinde terör örgütü FETÖ/PDY tarafından yapılan darbe girişiminin ardından şehit olan demokrasi şehitleri için yaptırılan 15 Temmuz Şehitler Anıtı 19 Eylül Pazartesi günü hizmete açılacak.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in talimatı doğrultusunda, 15 Temmuz Vatan Şehitlerinin anısını ilelebet yaşatma amacıyla çalışmalara başlayan Nevşehir Belediyesi, 20 metre bayrak direği,10 metre de Bazalt kaplamalı beton plak döşemesi ile 15 Temmuz Vatan Şehitleri Anıtı yaptı. Anıtta en ilgi çekici bölüm de şanlı Türk Bayrağı’nın dalgalandığı bayrak direğinin bulunduğu bölümde gerçekleştirildi. Toplumdaki birlik, beraberlik ve bütünlüğü yansıtılması adına, taştan yontma 10 el motifi, direğe destek verir görüntüsü ile dikkat çekiyor. Anıt çevresinde de 15 Temmuz darbe girişiminde hainlerin açtıkları ateş sonrasında şehit olan 241 Demokrasi şehidinin isimleri ve darbe gecesinde yaşanan milletin direnişini yansıtan fotoğraflara yer verildi.
Nevşehir Belediyesi tarafından yapılan 15 Temmuz Şehitler Anıtının, 19 Eylül Pazartesi günü Gaziler günü etkinlikleri çerçevesinde resmi açılışı yapılacak.