Semerkand Buhara İlim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Nevşehir'deki 500 Aileye mübarek ramazan ayı öncesinde gıda yardımında bulundu.

Konuya ilişkin FİB Haber Merkezimize açıklamada bulunan Semerkand Buhara İlim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Feralan,  Semerkand Buhara İlim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak ilimiz Nevşehir'deki ihtiyaç sahiplerine, Suriyeli ve Yabancı misafirlere öncelik gösterilerek gıda dağıtımı yapıldı dedi.


Feralan, Nevşehir'de fakir ve dar gelirli ailelere gıda yardımı geleneğini sürdürüyoruz dedi.

Semerkand Buhara İlim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Feralan, 11 Ayın sultanı ramazan ayı süresince dernek olarak geleneksel hale getirilen etkinliklerin bu yıl da sürdürüleceğini belirtti.

Bu yıl Ramazan ayı öncesinde 500 dolayında aileye gıda yardımı yaptıklarını dile getiren Semerkand Buhara İlim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Feralan, “8 Yıldır yaptığımız gibi bu yılda ramazan ayında paylaşımlarda bulunmayı sürdüreceklerini dile getirdi.

Şehrimize misafir olarak gelenlere, dar gelirlilere yönelik bu iftar davetlerimizi düzenlemeye devam edeceğiz. Ramazan ayında iaşe yardımlarını bizim aracılığımızla vermek isteyen iş adamlarımızın yardımlarını mahallelerin muhtarları, imamları ya da o mahalleyi iyi tanıyan kişileriyle birlikte ulaştıracağız.  Ayrıca ramazan ayı boyunca ikindi namazından sonra Türk Milletinin ve İslam aleminin önemli bir geleneği olan hatim geleneğini bu yıl da sürdüreceğiz. Ramazan ayı sonunda hatim duamızı da hatmimize katılanlarla birlikte yapacağız.Bütün bunların yanında hafta sonlarında Cumartesi günleri dini sohbetlerimiz, ilahi dinletilerimiz ve tasavvuf musikisi dinletilerimiz daha önce olduğu gibi sürecek” diye konuştu.