NEVŞEHİR(MHA) 2015 Yılında Nevşehir siyasetinde çok ciddi bir değişim yaşanmadı. Vekiller de, siyasetçiler de makamlarını korudu.

2015 Yılında yapılan iki genel seçimde AK Parti’de Milletvekilleri A. Erdal Feralan’ın yerine Mustafa Açıkgöz ile değişim yaşadı. 4. Döneminde yeniden Nevşehir’den üç Milletvekilliğini kazanmayı başaran AK Parti Nevşehir siyaset tarihine yeni bir imza daha atmayı da başardı.

AK Parti’de 7 Haziran seçimlerinde üzülen İl Başkanı M. Ali Tanrıver ve teşkilatları 5 ay sonra yapılan seçimde yeniden 3 Milletvekilini de kazanmanın mutluluğunu yaşarken, makamlarını da korudu.

Milliyetçi Hareket Partisinde il başkanı Göksel Taşçı makamını koruyan siyasetçiler arasında yerini alırken, MHP geçtiğimiz yıl hem sevindi, hem üzüldü. 13 Yıl aradan sonra Nevşehir’den Mehmet Varol’u Milletvekili olarak meclise gönderen MHP, 1 Kasım seçimlerinde beklenmeyen oranda bir oy kaybına uğrayıp Milletvekili çıkaramamanın üzüntüsünü yaşadı.

Cumhuriyet Halk Partisinde de il başkanı değişmedi. 2015 yılının hemen başında il başkanının istifası sonucunda yönetim içerisinde yapılan seçimle iş başına gelen Kamil Gülmez ve beraberindeki yönetim partinin 35 Yıllık Milletvekili çıkaramama özlemine önce Bülent Tekiner ile sonrasında ise Fahri Ertik ile bir son veremedi.

Saadet Partisinde Ali Doğan Simit, Büyük Birlik Partisinde Şerafettin Karataş, Vatan Partisinde Prof. Dr. Meliha Atalay, Demokrat Parti de Mehmet Yüce, Bağımsız Türkiye Partisinde İkbal Şişman gibi isimlerde yeni yıla yine il başkanı sıfatıyla girdiler.