NEVŞEHİR/FİBHABER-Özel-Bir kaç gün önce İstanbul Dolmabahçe Sarayı'nda nöbet tutan polislere yönelik saldırganlarının kimliklerinin belli olmasıyla birlikte Nevşehir'i şok edici bir gerçekte ortaya çıktı. Dolmabahçe saldırganı bakın kim çıktı! İşte o Şok detay ...

Dolmabahçe saldırganlarının kimlikleri belli olmasının ardından terörist resimlerini Ulusal haberlerde gören Nevşehirli vatandaşlarımız FİB Haber Merkezini arayarak bu şahsın Nevşehirli olduğunu belirterek yaşadıkları büyük şoku dile getirdiler.

Bizde www.fibhaber.com haber merkezi olarak yaptığımız araştırmalar olayın doğruluğunu ortaya koydu...


Beşiktaş saldırganlarının kimliklerinin belli olmasıyla birlikte Nevşehir'i şok edici bir gerçekte ortaya çıktı.

Bir kaç gün önce İstanbul Dolmabahçe Sarayı'nda nöbet tutan polislere yönelik saldırının ardından gözaltına alınan 2 teröristten birisi olan Ayberk Demirdöğen'in Nevşehirli olduğu belirlendi. 

Gelin iki gün öncesine gidelim ve Polsimize düzenlenen o iğrenç saldırı olayını yeniden hatırlayalım...

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Dolmabahçe Sarayı'ndaki saygı nöbeti tutan polislerin bulunduğu noktaya terör örgütü mensuplarınca el bombalı ve silahlı saldırı düzenlenmiş, olay sonrasında düzenlenen operasyonda, terör örgütü DHKP-C üyesi 2 kişi, 2 el bombası, 1 otomatik silah, 1 tabanca ve bu silahlara ait bol miktarda mühimmatla yakalanmıştı.

Dolmabahçe Sarayı Saltanat Kapısı’nda nöbet tutan polislere yönelik el bombalı ve silahlı saldırı gerçekleştiren ve olaydan kısa süre sonra yakalanan 2 teröristin kimliği belli oldu.

Saldırıyı, Ayberk Demirdöğen ile Güven Usta adlı teröristlerin yaptığı öğrenildi.

Dolmabahçe Sarayı Saltanat Kapısı'nda nöbet tutan polislere yönelik öğlen saatlerinde gerçekleşen bombalı ve silahlı saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin isimlerinin Ayberk Demirdöğen ile Güven Usta oldukları öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, şüphelilerin geçtiğimiz yıllarda DHKP-C terör örgütüne yönelik operasyonlarda gözaltına alınarak bir süre tutuklu kaldıkları öğrenildi.

Tekirdağ 1 No’lu F Tipi hapishanesinde tutuklu bulunan Ayberk Demirdöğen’in daha sonra aftan yararlanarak serbest kaldığı bildirildi.

GEÇTİĞİMİZ YILLARDA TUTUKLANIP SERBEST BIRAKILMIŞ

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, şüphelilerin geçtiğimiz yıllarda çeşitli suçlardan DHKP-C eylemlerinde gözaltına alındığı ve tutuklanıp bir süre sonra serbest bırakıldıkları öğrenildi.

Bu arada, teröristlerle ele geçirilen mühimmatlarla ilgili de inceleme tamamlandı. El bombalarının Rus üretimi taarruz tipi bomba, silahın ise Çek yapımı tam otomatik silah olduğu belirlendi.

 

SALDIRIDA DİKKAT ÇEKEN DETAY

Ayrıca Çek yapımı tam otomatik silahın, 31 Ocak'ta terör örgütü DHKP-C üyesi Elif Sultan Kalsen tarafından Taksim Meydanı'ndaki polis noktasına saldırıda kullanılan silahla, el bombalarının da Kalsen'in 2 Nisan'da İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinin girişine attığı bomba ve terör örgütü üyesi Fırat Özçelik'in 1 Ocak'ta Dolmabahçe'deki saldırı sırasında attığı bombalarla aynı tip olduğu tespit edildi.

ERDOĞAN PROTESTOSU, BERKİN ELVAN GÖSTERİSİ

Terörist Ayberk Demirdöğen, 2010'da terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyonda gözaltına alınarak tutuklanmış, 2011'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde katıldığı İstanbul Üniversitesi akademik yıl açılış törenindeki protesto sırasında da gözaltına alınmıştı.

 Başka bir terör operasyonunda 2011'de yakalanarak tutuklanan Demirdöğen, 2014'de Berkin Elvan için Taksim Meydanı'nda yapılmak istenen açlık grevi sırasında gözaltına alınmıştı.

Ayberk Demirdöğen Kimdir ?Dolmabahçe ye düzenlenen saldırıyı işleyen teröristlerden Ayberk Demirdöven, 1991 Nevşehirli olup, ilk ve orta okulu Yüzüncü yıl ilk öğretim okulunda , Liseyi de 2000 Evler Anadolu lisesinde okumuştur. Daha sonra Üniversiteyi ise İstanbul Marmara Üniversitesi Siyasi bilimler kazanmıştır. 24 Yaşındaki Ayberk Demirdöven'in İstanbul da Üniversiteye başlamasıyla birlikte bu tür olayların içerisine girdiği belirtiliyor.

Nevşehirli Vatandaş Tepkili ! Nevşehir'den Terörist Çıkmaz...

Resmini, saldırı sonrası yakalanmasıyla birlikte Ulusal basından gören ve ismini öğrendikten sonra da şok olan kendisini tanıyan Nevşehirli vatandaşlar Nevşehir'den Nevşehirliden Vatan haini çıkmaz diyerek büyük tepkilerini dile getirdiler...

Benim kardeş dediğim Vatanına bağlı olandır.
Benim kardeşim Şerefli Türk Bayrağını sever.
Benim kardeşim ülkesinin Polisine, Askerine kurşun sıkmaz.
Benim kardeşim ekmeğini yediği, Suyunu içtiği, Gölgesinde gölgelendiği vatanına ihanet etmez.
Benim kardeşim onu yaratan Rabbine, Önderi rehberi Peygamberine, İslam dinine, Kuranı Kerimine ve Sünnete aykırı hiç bir yanlışın içinde olmaz.
Benim kardeşim önce insan olur, bana kardeş olur..
Olmuyorsa açıkça söyleyeyim bana ancak düşman olur..
Son bir haftada ülkemi yangın yerine çeviren, bunlara sebebiyet veren, Askerime ve Polisime kurşun sıkarak şehit eden, bu teröristleri siyaseten destekleyen, teröristlerin siyasi uzantılarına oy veren onlarla aynı safta yer alan babam dahi olsa açıkça belirtiyorum düşmanımdır.
Bu ülkede 7 Haziran seçimleri öncesinde HDP'ye oy ver kurtul diyen sözüm ona elitler, yazarlar, entelektüeller, çizerler, sanatçılar, yetmeler, aktivistler...
Tüküreyim sizin asaletinize, insanlığınıza , vatanseverliğinize ..
Bu bayrak altında bu topraklarda aldığınız hava içtiğiniz su zehri zıkkım olsun.

 

İşte Dolmabahçe saldırganları güvenlik kamerasında ...