Ramazan Bayramına sayılı günler kala Nevşehir’de şehirler arası otobüs terminalinde yaşanan hareketsizlik, firma ve otobüs sahiplerinin zor günler geçirmesine sebep oldu.

 

 

Nevşehir’, Ramazan Bayramının yaklaşmasına rağmen şehirler arası otobüs terminalinde yolcuların çok az olması dikkat çekti. Otobüs işletmecileri, “Bayramda yoğunluk oluyor ama şimdilik bir hareketlilik yok. Ramazan ayının 17 - 18’inde ve bayramdan sonra iki gün yoğunluk var. Taşımacılık eskiye göre bitmiş durumda. Eskiden bayram geldiğinde 1 - 2 hafta kala hep ilave kaldırıyorduk. Ancak şimdi ilaveden ziyade arabalarımızı bile dolduramıyoruz. Nevşehir´de müşteri potansiyeli öyle çok fazla olmadığı için burada herhangi bir yer sıkıntısı olmaz. Nevşehir´den İstanbul a zaten uçak var. Çoğu insanın kendi özel aracı var. O yüzden herhangi bir bilet sıkıntısı yok. Bayramın ilk günü dahil herkes bilet bulabilir” umut ediyorum diye konuştu.

 

 “Bayram yaklaşıyor ancak bilet satışları ve talep şuanda yok. Bayram ayının 19´una kadar listelerimizin neredeyse boş. Belli başlı bir kaç il dışında her yere bilet bulmak mümkün” şeklinde konuştu.

Başka Bir otobüs firmasında görevli ise, “Bayram dolayısıyla her zaman bir yoğunluk olurdu ama artık o yoğunluk yok. Eskiden bayat olayı vardı. Bayat demek ileri tarihe bilet demektir. Ama şuan da ileri tarihe kimse bilet almıyor. Şuan da dolu deniliyor ama kesinlikle dolu değil. Otobüs taşımacılığı şuanda bitme noktasına geldi. Alternatifler çoğaldı işler azaldı. İnsanlar artık otobüsleri pek tercih etmiyor. 3 - 5 kişi bir araya gelip kendi özel araçlarıyla seyahat ediyorlar. Bu da otobüs firmalarına zarar veriyor” ifadelerini kullandı.