Nevşehir Ticaret Borsa Başkanı Salaş'dan Miraç Kandili Mesajı

Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş yayınladığı miraç kandili mesajında; “Bu mübarek gece’nin maddi ve manevi miracımız ile bütün insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olmasını Cenab-ı Hak’dan niyaz ediyorum.”dedi.

Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim kurulu Başkanı Salaş açıklamasını şöyle sürdürdü: ”Üç aylar olarak tabir edilen, içinde Ramazan-ı Şerif ve Mübarek Kadir Gecesini de bulunduran mukaddes ve bereketli bir zaman dilimindeyiz. Cenab-ı Hak, insanlara olan sonsuz rahmet ve şefkatinin bir eseri olarak belirli vakitlere ayrı bir önem atfetmiştir. Bu mübarek zaman dilimlerini af ve bağışlamak için bir fırsat ve imkân olarak bahşetmiştir. Gece yolculuğu manasına gelen “İsra” ve manevi yükseliş anlamı taşıyan “Miraç” olayının gerçekleştiği gece de bu zaman dilimindedir. Miraç, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimize, Cenab-ı Hakk'ın sonsuz güç ve kuvvetinin eserini göstermek için yaptırılan manevi bir yolculuktur. Gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu mübarek gecede, Efendimizin kutlu yolculuğunun anlamını kavramaya, birlik ve beraberliği pekiştirerek, insan olarak vazifelerimizi yerine getirmeye çalışarak kötülüklerden iyilik ve güzelliklere, erdeme ve eksikliklerden tamamlanmaya yönelelim.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, Nevşehirli bütün vatandaşlarımızın ve İslam aleminin mübarek Miraç Kandillerini kutluyor, böyle mübarek gecelerin milletimiz ile bütün insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olmasını Cenab-ı Hak’dan niyaz ediyorum.”dedi.