Nevşehir Ticaret Borsası Toplantı Salonu'nda borsa yönetim kurulu üyeleri ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı Tuncer Gök, 1999 yılından bu yana yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Nevşehir Ticaret Borsasının 1999 Yılından bu yana aldığı önemli mesafeleri anlattı ve Nevşehir’in hemen hemen her sorununa parmak basarak bu sorunların çözümüne katkı sağladığını kaydeden Gök, “Bugün itibariyle Nevşehir Ticaret borsası başkanı olarak geriye dönük yaptığımız çalışmaları değerlendirmek ve ileriye yönelik yapacağımız çalışmalarımızla ilgili açıklamalarda bulunacağım. 1995 yılında kurulduğundan bu yana kurulan Nevşehir Ticaret Borsamız ilimizin gelişmesi için önemli adımlar attı. 1999 Yılında borsayı devir aldığımız günden bu yana da çıtayı yükseltme çabasında olduk. Bu mücadele içerisinde o dönemin meclis ve yönetim kurulu üyelerine de teşekkür ediyorum. İlk bayrağı aldığımız günlerde ticaret borsası 5 sandalyesi, 3 personeli olan bir ortamda idi. Çalışmalarımız ile bugünkü seviyelere geldik. Çocuğumuz gibi büyüttüğümüz borsa Nevşehir’in en büyük sivil toplum örgütü olarak göze çarpıyor duruma gelmiştir. Ayrıca Türkiye genelindeki 116 borsa içerisinde ilk 10 sıraya girmiştir'' dedi.

Nevşehir’in şimdiye kadar hayal ettiği laboratuvarı kurmak yönünde önemli adımlar attıklarını ve kurulan laboratuvarın köylümüzün, çiftçinin hep yanında olan kurum haline geldiğini kaydeden Gök, şöyle devam etti:

''Nevşehir Ticaret Borsamız, her gün kendisini yenileyerek geliştiren bir kapasiteye ulaştı. Artık Toprak Analizi, gübre, yaprak analizi, buğday analizi, un analizi yapar hale geldi.Öyleki  Türkiye’nin ilk 5 laboratuvarı arasına girdi. Patates sektörü bölgenin en büyük kangren olan sorunu. Nevşehir Ticaret Borsası 2004 -2005 dönemlerinde Nevşehir de hayvan pazarı eksikliğini gördü. Çamur içerisinde, indirme padokları olmayan bir durumda iken Belediyemizle yaptığımız işbirliği ile modern bir hayvan pazarı haline geldi. 2005 Yılında içerisinde bütün teknik imkanları bulunan bir duruma getirildi. Bu aynı zaman bir Avrupa Birliği projesi idi. Vatandaşlarımızın ayağı çamur olmadan hizmet alabilecekleri bir hayvan pazarı oluşturduk. Bu projemizle de gurur duyuyoruz. 2008 Yılından sonra kafamızda oluşan soğuk hava depoculuğunu da hayata geçirdik., Gülşehir yolu üzerinde 30 dönüm arazi aldık. Ama o dönemde döviz kurunun yükselmesi nedeniyle bu projesini hayata geçiremedik. Mevcut Pazar yeri altındaki bin 100 ton kapasiteli bir soğuk hava deposunu da hizmete soktuk. Bu soğuk hava deposu sayesinde üreticilerimiz her türlü tarım ürünü, balık ve peyniri bu soğuk hava depomuzda değerlendirme fırsatı elde edecek. Belediyemiz bünyesinde bulunan ve Ticaret borsamız tarafından işletilen kesimhanemiz pırıl pırıl yapısı, hijyenik koşullardaki kesimleri ile borsamızın bir yüz akı durumunda. Nevşehir Ticaret borsası bugün itibariyle dev bütçesi ve projeleri ile Nevşehir gündeminin ilk sıralarında olmaya devam edecek. Her kurumla barış içerisinde, iç içe, Sivil toplum kuruluşlarına gönlünü açmış, eğitim kurumlarına destek olmuş bir durumdadır. Hiçbir kurum ve kuruluş kendilerinin yanında olmadığımızı söyleyemez. Hiçbir zaman ben değil biz dedim. Tabi ki bu işleri yaparken sıkıntılarla dolu yıllar atlattık. Kırdığımız insanlar varsa onlardan da özür diliyoruz.''

Tuncer Gök, “Ticaret Borsamızda seçim 01 Şubat ile 31 Mart 2013 tarihleri arasında yapılacak seçimle ilgili kararımızı önümüzdeki günlerde açıklayacağız.Nevşehir Ticaret Borsamıza aday olan isimlerden birinin AK Parti İl Başkanının kayınbabası olmasının aleyhimizde olacağına inanmıyorum. Hatta lehimize bile olabileceğini düşünüyorum” diye konuştu.
Gök son olarak seçimlerin memleketimize hayırlar getirmesini diliyorum dedi.