Maliye Bakanlığı Vergi Denetmenlerinin İlimizde yaptığı denetimler ve bazı üyelerimizin yaşadığı sıkıntılar göz önünde bulundurularak, uygulanmakta olan tescil tarihlerinin aylık olarak yeniden düzeltilmesine,

TESCİL TARİHLERİ VE BAĞKUR KESİNTİSİ HAKKINDA;


 


Maliye Bakanlığı Vergi Denetmenlerinin İlimizde yaptığı denetimler ve bazı üyelerimizin yaşadığı sıkıntılar göz önünde bulundurularak, uygulanmakta olan tescil tarihlerinin aylık olarak yeniden düzeltilmesine, yapılan tescillerin mütaakip ayın 24 de son bulması yerine, şahıs ve şirketlerce düzenlenen MÜSTAHSİLLERİN ve FATURALARIN düzenlendiği tarihten itibaren 30 gün içinde tescillerinin bitirilmesinin kanunen gerekliliği Borsamıza bildirilmiştir. Ayrıca Yapılan geç tescillerde Kanunda da belirtilen Yüzde 50 geç tescil faiz oranının tahsil edilmesi Defterdarlık tarafından Borsamıza bildirilmiş, “ FATURA ve MÜSTAHSİLİN Düzenlendiği tarihten itibaren en geç 30 günde tescilinin BORSA da yaptırılması hükmü uyarınca gerçekleşmesi istenmekte” Üyelerimizin hak mahrumiyetine uğramamaları için TESCİL tarihlerine özen göstermeniz gerekmektedir.


 


Aynı zamanda müstahsillerde uygulanan BAĞ-KUR kesintilerinin de kanunda belirtildiği şekilde kesilmesi gerektiği Borsamıza bildirilmiştir. SGK nın ve MALİYE BAKANLIĞININ bu kesintileri takip ettiği ve yapılan incelemelerde bu kesintilerin tam olarak yapılması gerekliliğinin üyelerimize duyurulması istenmiştir. Bu konunun da dikkate alınarak evrakların düzenlenmesi hususunu bilgilerinize Arz Ederiz.


 


 


 


NEVŞEHİR TİCARET BORSASI


 


BAŞKANLIĞI