Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilerek Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) işbirliğinde Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde 4. etap olarak  oluşturulan konutlar, düzenlenen kura çekimi ile hak sahiplerine dağıtıldı.
Damat İbrahim Paşa Spor Salonu’nda düzenlenen kura çekimi öncesinde Atatürk ve tüm şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan kura çekimi töreninde konuşan Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz,  Nevşehir Belediye olarak vatandaşların yaşam alanlarının güzelleştirilmesi ve daha kaliteli hizmetler ve imkanlar sunmanın öncelikli görevleri olduğunu belirtti.  Vatandaşlara kendilerine duyulan güvenden dolayı teşekkür eden Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz,ülke insanlarının ihtiyaç duyduğu tarzda konut üretimini esas alan çalışmaların mihenk taşı konumundaki TOKİ’nin kentsel dönüşüm projelerine sağladığı katkılarla, gelişigüzel yapılaşmanın getirdiği bir çok olumsuzluğun da önüne geçildiğini dile getirdi. Şımarmaz, 4. Etaptaki konutların hak sahiplerinin blok ve daire belirlenmesine yönelik çekilişle yeni yuvalarına kavuşacaklarını ifade ederek, vatandaşların aileleri ile birlikte konutlarında mutlu ve huzurlu günler geçirmesi temennisinde bulundu.
Toplu Konut İdaresi Kentsel Dönüşüm Yenileme Şube Müdürü Mustafa Bakır’da, TOKİ olarak 2023 hedefinde 1 milyon 200 bin konutun ülke genelinde tamamlanmasını hedeflediklerini belirtti. Bu hedeflere ulaşma noktasında yoğun bir çabanın harcandığına dikkat çeken Bakır, halen ülke genelinde 3203 şantiyede 780 bin konutun tamamlanmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
Kentsel Dönüşüm çalışmalarına TOKİ’nin büyük bir önem verdiğini vurgulayan Bakır, halen bu kapsamda  111 bin konutun ihalesinin yapıldığını ve 75 bin hak sahibine de konutların teslim edildiğini söyledi.
Çekilişte daha sonra 1. Noter  Yaşar Türk Vekili İbrahim Özsoy nezaretinde Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz ve Toplu Konut İdaresi Kentsel Dönüşüm Yenileme Şube Müdürü Mustafa Bakır ,toplam 577 konut sahibinin blok ve daire belirlemesi için ilk kuraları çektiler.