Nevşehir Yeni TOKİ'de aidat adı altında alınan masraflar katlanarak artmaya devam ediyor.

Nevşehir'in sesi ve sitesi www.fibhaber.com İhabar hattına yaşadıkları mağduriyeti anlatan Mehmet Akif Ersoy mahallesi TOKİ sakinleri bakın bu duruma nasıl isyan ediyor.

Acilen Çözüm Bulunması Gerekiyor!
TOKİ Konutları'nda her yıl yüksek oranda artan aidat ücretleri bu yıl en küçük 83,69 m2 daire başına 80 TL'ye ulaştı. Bu zamlardan şikayetçiyiz, mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyoruz.

Kirası 300 TL Olan Dairenin Aidat'ı 80 TL neredeyse kira ile yarışacak.

Nevşehir Yeni TOKİ'de Oturuyoruz.  Aidatımız bu yıl 80 ile 105 TL arası yüksek fiyatlara çıktı. Nevşehir'in en Elit Mahallelerinde böyle aidat yok diyerek yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi. İşte TOKİ sakini vatandaşların Cep telefonlarına gelen bu mesaj;  "01.12.2017 TARİHİ İTİBARI İLE AİDAT MİKTARINIZ 80 TL OLARAK BELİRLEMİŞTİR. BİLGİNEZE SUNAR HAYIRLI AKŞAMLAR DİLERİZ. " (83 m2 Daira) Aidat'ı bu!

Burada yaşayan insanların durumunu dikkate alın!
Yapılan zamlarla ilgili olarak yetkililere seslenen TOKİ sakinlerinden Nevşehirli bir vatandaşımız, “Buradan Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza , Milletvekillerimize sesleniyoruz; bu sizin eseriniz diyebileceğimiz Nevşehir TOKİ’de sesimizi duymanızı ve sorunlarımızı çözmenizi bekliyoruz. Sizden ricamız şu, gerçekten burada yaşayan insanların maddi düzey ve şartlarını dikkate alarak aidat düzenlemesi yapmalısınız! Eğer bu sorunumuzu çözmesseniz gerekirse imza toplayıp halimizi ''Cumhurbaşkanımıza kadar ileteceğiz” Her Blok Site Yönetimini Kendi Almalı Giderlerin Hesabını Kimse Sormuyor mu Yönetimlere verilen bilgilendirme yazısında Asansör gideri diye yazıyor ancak her yıl zaten asansör paralarını ayrı bir şekilde tahsil ediyorlar. Çevre düzenlemesi deniyor hiç alakası yok çevreyi çöp götürüyor. Kapıcı Elbise gideri, aydınlatma gideri gibi bir sürü şey yazıyor soruyorum şimdi size ey Milletvekilim bu kapıcı her ay başka elbisemi giyor bu apartmanda her ay bütün lambalar mı patlıyor her ay asansör mü bozuluyor bu PARA'lar Nereye Gidiyor! Ya bizi aydınlatsınlar nereye harcandığı ile ilgili yada buraksınlar her site kendi seçsin yönetimini şimdi söz sizde! 'diye ifade etti. 

Şimdi vatandaşlar Yetkililerden gelecek güzel haberi bekliyor.