Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen basın toplantısında Parmaksız, önündeki yasal engellerin kalktığını ve üyelerle de yaptığı görüşmeler neticesinde bir dönem daha bu görevi yapmak istediğini belirterek, başkanlığa tekrar aday olacağını söyledi.

 

Başkanlığı döneminde Nevşehir'e önemli yatırımları kazandırdıklarını, kuruluş yapısı itibariyle Türkiye'de örneği bulunmayan 1. Organize Sanayi Bölgesi'ni hiçbir yerden destek almadan Nevşehirli sanayicilerin kendi cebinden verdiği paralar ile kurduklarını belirten Parmaksız, 2. Organize Sanayi Bölgesi'ni ise yaptıkları çalışmalar neticesin de İl Özel İdaresi, Ticaret ve Sanayi Odası, Acıgöl Belediyesi'nin de ortaklığında devlet destekli olarak kurulduğunu ve binlerce işçinin burada çalışır hale geldiğini kaydetti.

 

Nevşehir Üniversitesi'nin kuruluşunda da Nevşehirli sanayicilerin önemli katkıları olduğunu ifade eden Parmaksız, "Başarılamaz denilen şeyleri başardık. Karşımda aday olan arkadaşlarla da 13 yıl boyunca beraber çalıştık. Odamızın 3 bin 80 üyesi var. Bu bir demokratik yarıştır herkes aday olabilir. 1 dönem daha devam etmek istiyorum. Ben bunu meclisteki arkadaşlarıma da ilettiğimde alkışlarla bu yönde benim kararımı onayladılar" dedi.

Parmaksız, seçimlerin 1 Şubat ile 31 Mart arasında belirlenen bir günde gerçekleştireceğini belirterek, seçimlerin Nevşehir'e hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

NTSO Yönetim Kurulu Başkanı Parmaksız, adaylığı ile ilgili olarak oda binasında bir basın toplantısı düzenledi. Kendisine destek veren iş adamları ile birlikte düzenlediği basın toplantısında konuşan Parmaksız, 10 Ocak 2013 tarihinde Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karar ile birlikte yeniden aday olmasının önünde hiçbir engel kalmadığını ve bu tarihten sonra yol arkadaşları ile yaptığı istişareler sonucunda yeniden aday olmaya karar verdiğini söyledi. Anayasa Mahkemesinin kararından önce oda meclisinde bir konuşma yaptığını ve bu konuşmada aksi bir karar çıkması ve aday olmaması durumunda meclisin aday göstereceği bir ismi destekleyeceğini ancak aday olabilmesi durumunda da bunu değerlendireceğini açıkladığını kaydeden Parmaksız: "Bu konuşmamda birlik ve beraberlik çağrısı yaptım. Bu çağrım toplantıda alkış aldı ancak sonrasında bir dönüş olmadı. Bu durumda bende yeniden aday olmaya karar verdim" dedi.

NTSO meclisinde yer alan isimlerin seçimlerde kendisine rakip olarak çıkmasını bir vefasızlık olarak değerlendirmediğini ifade eden Parmaksız, aday olmanın herkesin demokratik hakkı olduğunu vurguladı. seçimlerde kendisi ile yarışacak listedeki bazı kişilerin şu anda mecliste görevlerinin bulunduğunu belirten Parmaksız: "Eğer ben görev sürem boyunca yapamadıysam listedeki isimlerden biri meclis başkanı diğeri ise başkan yardımcısı. Bana bir öneri ile gelmişlerde ben mi yapmamışım?. Ben hiç kimse ile çatışmaya ve polemiğe girmek istemiyorum" diye konuştu.

1999 yılında göreve geldiği günden bu yana odalarını siyasete alet etmediğini ve her kesimden üyenin bulunduğu odalarının tüm siyasi partilere eşit mesafede kaldığını söyleyen Parmaksız, seçimlerde de siyasetin olacağına inanmadığını vurguladı. Bu konuda milletvekilleri ile de görüştüğünü ve onlarında aynı düşüncede olduğunu belirten Parmaksız: "Kimsenin oyu kimsenin cebinde değil. Hiç kimse kimseye baskı yapmıyor. Demokratik bir seçim olacak" şeklinde konuştu.

Görev süresince yaptığı çalışmalar hakkında da bilgiler veren Parmaksız, 1926 yılında kurulan odalarının o tarihten 2001 yılına kadar TOBB bünyesinde sadece delege ile temsil edildiğini ancak kendisinin göreve gelmesinin ardından TOBB yönetiminde aktif görevlerde yer alarak Nevşehir'i temsil ettiğini belirtti. 2002 yılında TSE Başkan Yardımcılığı görevine seçildiğini ve uzun süre bu görevi yürüttükten sonra 2007 yılında TOBB bünyesindeki Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaya başladığını kaydeden Parmaksız, ayrıca 2009 yılından bu yana da TOBB yönetim kurulu üyesi olduğunu vurguladı.

Ankara'da Nevşehir'i temsil ettiğini ve görev yaptığı tüm makamlarda Nevşehirli sanayici ve işadamlarına destek verdiğini söyleyen Parmaksız: "Beni sürekli Ankara'da olmamla eleştiriyorlar. Ben Ankara2da Nevşehir'i temsil ediyorum. Ben NTSO başkanı olarak bu görevleri yürütüyorum ve bu görevlerim süresince de Ankara'da sürekli olarak üyelerimizin hizmetinde oldum. 24 saat telefonum açıktı ve isteyen tüm üyelerimiz bana ulaştı. Benim görevim üyelerimizin işlerini takip etmek ve bunu da yaptım. Bunun yanında odamız sürekli olarak şehrimizin gelişmesine katkı sağladı. Yıllardır hayalini kurduğumuz Organize Sanayi Bölgesi bu dönemde gerçekleşti. Bunun yanında üniversite konusunda da ciddi çalışmalarımızın olduğu herkesin malumu. Biz hep hedeflerimizi yukarıda tuttuk" dedi. 

Detaylar gelecek...