Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından Genç Türkiye Kongresi Nevşehir çalıştayı yapıldı.
Tügva Genel Merkezinin toplumsal sorunlara gençlerin bakış açısını ortaya çıkarmak amacıyla düzenlediği liseler arası Genç Türkiye Kongresi Nevşehir çalıştayı Ürgüp Perissia Otel’de yapıldı.
Öğrenciler çalıştay öncesi ‘Toplumsal Rollerimiz’, ‘Özgürlük mü? Adalet mi?’, Gündelik Hayatta Doğruluk’, ‘Popüler Kültür’, ‘Bilgi Kaynaklarımızın Sorgulanması’, ‘Çevre ve Doğa Bilinci’ ile  ‘Bağımlılık  ve Bağımlılıkla Mücadele’ Başlıklı 7 ayrı temadan seçim yaparak sunumlarını hazırladılar. Ürgüp Perissia Otel de , 7 ayrı konu başlığında fikirlerini çekinmeden dile getiren gençlere Tügva Nevşehirin belirlediği konularında 7 ayrı moderatör eşlik etti.
Çalıştaya Ürgüp Kaymakamı Mehmet MARAŞLI,  Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Mustafa ÜNLÜER, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Edip AVŞAR', Ak Parti Gençlik Kollari Başkanı Ahmet DOLAŞMAZ, Ürgüp Gençlik Merkezi Müdürümü Oktay Yıldırım GÜNER  Ve Ürgüp Belediye Başkanı  Fahri YILDIZ’ da katıldı.
Türkiye Gençlik Vakfı İl Temsilcisi Hüsamettin ELLİALTI “Yeni Nesil Gençlik “ mottosuyla yola çıkan kongremiz fikir aşamasından bu ana kadar tamamıyla gençler için hazırlandı. Çünkü küresel bir dünyada yaşıyoruz, ve batıda ya da doğuda meydana gelen tüm gelişmeler artık hayatımızı doğrudan etkiliyor. Tabi kî bu gelişmelerin hayatımıza aktarılması büyük hassasiyet arz eden bir konu. Bu gün hem milletimiz hem de ümmetin bekası ve refahı için ; bir fikir ortaya koymanın, çözümün parçası olmanın heyecanını yaşayacaksınız. Bu süreçte sarf ettiğiniz her bir kelime bizim için çok anlamlı, kıymetli ve bereketli olmasını ve  Bu güzel ortamı bize sağlayan, çalıstay yapmamiza imkan tanıyan Ürgüp Belediye Başkanımız Sayın Fahri YILDIZ'A şahsım Teşkilatim Adına Tesekkür ederim. Kongremiz ve çalıştayımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Diye konuştu.