Nevşehir Türk Ocağı Reisi Av. Mesut ERDOĞAN sohbete gelen Türk Ocaklılara hitaben; uzun bir aradan sonra Türk Ocağımızı Çekirdekçiler iş hanından buraya taşıdık. 40 kişilik konferans salonu oluşturduk, 1 kütüphane 1 reis odası ve 1 tanede Üniversite ve lise öğrencilerimize yönelik toplantı ve çalışma odası oluşturduk. Bundan sonra Nevşehir Türk Ocağı bu binada yeni yerimizde daha geniş, nezih ve daha işlevsel olarak faaliyetlerine sizlerinde desteğiyle devam edecektir. Bugünkü Ocakbaşı toplantımızda konuşmacı olarak Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi İnkılap Tarihi Öğr. Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet OĞUZ hocam bizlere seslenecektir. Şimdiden değerli hocama ve siz aziz Türk ocaklılara katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. dedi.

        Yrd. Doç. Dr. Ahmet OĞUZ konuşmasında Türk Demokrasisinin önemli dönüm noktalarından birisi olan meşrutiyet dönemi, Kanun-i Esasi'den İlk meclise kadar geçen süreçte Osmanlıdan Türkiye'ye, Türk Modernleşmesi, aydınlanması ve Türk Ocaklarının bu süreçteki rolü üzerinde durdu. 

          İlk Ocakbaşı toplantısını Yrd. Doç. Dr. Ahmet OĞUZ hocanın katılımıyla gerçekleştiren Nevşehir Türk Ocağına ilgide fazlaydı. Şube Resi Av. Mesut ERDOĞAN toplantı sonunda bundan sonra  'ocakbaşı sohbetlerimizi' birer aylık dilimler şeklinde planlayıp  kamuoyu ile paylaşacağız.  dedi.