Nevşehir'in asfaltlama çalışması devam eden Ürgüp yolu Uçhisar girişi kavşağında trafik kazası meydana geldi. Yol yapım çalışması nedeniyle tek şeride indirilen Ürgüp yolu Uçhisar kavşağında ki yolda meydana gelen kazada 35 UJK 05  plakalı Fiat Doblo hafif ticari araç ile, Ürgüp istikametinden Nevşehir istikametine doğru seyir halindeki 06 AEP 832 plakalı wosvagen marka araçla çarpıştı. Kazada her iki araçta maddi hasar meydana gelirken neyseki ölen yada yaralanan olmadı. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.

 Bu yolda her an ölümlü kaza olabilir!

Nevşehir'de Avanos, Ürgüp ve Niğde arasındaki devam eden yol yapım çalışmaları ölüme davetiye çıkarıyor. Devam eden yol yapım çalışması bölgenin kalkınması için sevindirici. Ancak, aydınlatması olmayan, gerekli trafik uyarı levhalarının bulunmaması ve çalışmanın sürdüğü alanda ışıklı uyarıcı levhaların olmaması her an bir ölümlü kazaya sebep olabilir.

Dünyanın gelişmiş modern ülkelerinde yol çalışması olan yolun giriş bölgelerine gece ve gündüz gözükebilecek şekilde uyarıcı levhalar konulur, ne yazık ki ülkemizde can ve mal kaybına yeterince önem verilmediğinden olacak ki; sadece gündüzleri görünebilen uyarıcılar konulur. Lakin onlarında yeterli olmadığı sürücüler tarafından daima dile getirilir.

Böylesi ihmallerin olduğu ülkemizde ne yazık ki her yıl yüzlerce vatandaşımızı trafik kazaların kaybediyoruz. Oysa küçük bir uyarı hem canımızı hem de malımızı emniyete alacak. ​ Elbette bunlada bitmiyor belkide en önemlisi trafikte seyir halindeki sürücülerin Trafik kurallarına uymaları ve gerekli tedbirleri almaları hayati açıdan büyük önem arz ediyor.

Bu manada, Sürücüler başta olmak üzere, Karayolları, Emniyet ve Belediye'ye büyük iş düşüyor.