Ülkü Ocakları Nevşehir il Başkanlığı Ortaöğretim birimi 26 Eylül Türk Dil Bayramı münasebetiyle Merkez Ziraat Bankası önünde iletişim noktası kurarak bildiriler dağıttı.

"Türkçe düşün, Türkçe konuş, Türkçe sev, umudun Türkçe olsun. "
Nevşehir Ülkü Ocakları, Dil Bayramı etkinlikleri kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Ülkü Ocakları mensubu gençler bugün Ziraat bankası önünde stant kurarak broşür dağıttı. Broşürde Türkçe’nin doğru kullanılması konularında aydınlatıcı bilgiler yer alıyor. Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Cihat Burak Korkmaz, bir milleti millet yapan en önemli unsurlardan birinin de dil olduğunu belirterek, "Dil, konuşanın kendisini ifade etme biçimidir. Her devletin kendine özgü bir dili vardır. Türk dili kendine özgü kuralları, sözcük yapısı itibariyle dünya dilleri arasında her zaman değerini korumaktadır. Bu kadar güzel ve bize özel dilimizi en güzel bir biçimde ifade etmek hepimizin görevidir. Türkçemizin anlamını bozacak, onun özelliğini kaybedecek kelimeler kullanmak bizlere hiçbir şey kazandırmaz. Aksine dilimizi zamanla değişime uğratarak kaybetmeye, yozlaştırmaya olanak hazırlar. Bu nedenle Türkçe kelimeler kullanmaktan asla vazgeçmemek gerekir. Kelimeler eksik ya da değiştirerek yabancı kelimelerle karışık halde söylenmemelidir" dedi.

Türkçe’ye sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Korkmaz, "Dil konuşanın kendisini ifade etme biçimidir. Dil ne kadar iyi telaffuz edilirse, insan kendisini kadar güzel anlatmış olur. Bunun için de kendi dilimizi yani Türkçe sözcükler kullanmak gerekir. Türkçe’ye sahip çıkılmalıdır. Türkçe konuşulmalı ve yazılmalıdır. Gelecek nesillere örnek teşkil etmek için bu gereklidir.Özellikle ülkemizin içinden geçmekte olduğu bu zor zamanlarda etnik fesadın ülkemizin geleceğini karartmak istediği bu günlerde Türk Milleti olarak dilimize sahip çıkmalıyız. Biz de bu nedenle bizde dil bayramı nedeniyle Nevşehir halkımızı bilgilendirmek amacıyla broşür dağıttık" diye konuştu.