Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Yahya Leblebici yaptığı yazılı açıklama ile Abdullah Çatlı’yı anma programına katılan Sedat Peker’in bugüne kadar neredeydi de bugün sırf prim yapmak için mi bu programa katılıyor diye sordu. Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Yahya Leblebici yaptığı  yazılı açıklamada şunları kaydetti.
‘’Üzülerek izlemekteyiz ki medya bir kez daha vazifesini çarpıtmalarla yerine getirmektedir. Bu açıklama bir yanlış anlatmanın düzeltilmesi için mecburen yapılmaktadır.
Önrünü Türkiye için, Türk Milleti için çalışarak geçirmiş olan Rahmetli Abdullah Çatlının anma merasimlerinde yaşananlarla ilgili cevap hakkımızın doğduğu aşikardır. Bu merasimlerde yıllardır görülmeyen, on sekiz yıldır rahmetlinin hatırası için tek bir çabası olmayan bazı şahıslar bu yılı prim yapma senesi seçmiş olacaklar ki Nevşehir'e gelmişlerdir. Bizi asıl rahatsız edense malum şahsın karşılanması için Ülkücü gençlerin seferber olduğu havasının yaratılmaya çalışılmasıdır. Bu asılsız safsatayı yazma cür'etini gösterenlere sorarız:
Haberde yazdığınız kişiyi karşılayan "çok sayıda Ülkücü gençler" kimdir?
Biz bu şahısları neden tanımamaktayız?
Nevşehir Ülkü Ocakları mensubu hiçbir yönetici yada gencimizin bu malum şahısla aynı karede olması mümkün değildir. Maksadı kendini gündemde tutmaktan başka bir şey olmayan ne işle uğraştığı meçhul insanlar asla Ülkü Ocaklarının asla muhatabı ve Ocaklı gençlerin saygı sevgi göstereceği biri olamayacaktır.
Bu vesileyle tekrar etmek isteriz ki bu karşılamada yer alan ve Nevşehir'in Ülkücü gençleri diye tanımlanan kişilerin bu şehirde hareketin kalbinin attığı yer olan NEVŞEHİR ÜLKÜ OCAKLARI ile hiçbir şekilde bağlantısı yoktur. ‘’
Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.