Nevşehir Uluslararası öğrenci derneği (NUDER) ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ün İsrail'in başkenti olduğunu iddia eden açıklamalarına tepki olarak KUDÜS ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi 'nde öğrenim gören ve yurt dışından gelen öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen basın açıklamasında ABD Başkanı Trump'ın provokatif kararı ve İsrail'in zulümleri protesto edilerek Kudüs Ümmetindir dendi.


"Kudüs Ümmetindir" 
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi yerleşkesi yakınlarında basın açıklaması yapan Nevşehir Uluslararası öğrenci derneği Başkanı Faruk Kahraman, yarım asırdır işgal altında olan Kudüs’te İsrail’in gözünü Mescid-i Aksa’ya diktiğini belirterek, “Müslüman müslümanın kardeşidir. Kardeşlerimize ve islama yapılan zulme Müslümanlar olarak karşı çıkmak bizim görevimizdir” dedi.
 
Kudüs’te yapılan işgallerin islama yapılan bir saldırı olduğunu ifade eden Kahraman, “artık öyle bir boyut almıştır ki ilk kıblemiz de ezan-ı Muhammediye’yi yasaklayacak kadar alçaklaşmışlardır. Bunlara kraşı durmak namus borcu olmuştur. Dik duruşumuzu zalimler kaçacak delik arayana kadar sürdüreceğiz” dedi.
 
Yapılan açıklamanın ardından toplanan kalabalık sessizce dağıldı.