Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) 11.Bölge İlleri olan Nevşehir, Kayseri ve Niğde’de görevli UMKE Ekipleri, Kayseri’de gerçekleştirilen Erciyes Zirve Tırmanışı ve Sütdonduran Kampına katıldı. 

Kayseri Hacılar Arama-Kurtarma Havacılık Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü (HADAK) tarafından 30-31 Ağustos 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve bu yıl 20’ncisi düzenlenen etkinliğe yaklaşık 300 dağcı ve doğa tutkunu ile birlikte katılan Kayseri, Niğde ve Nevşehir UMKE Ekipleri, Erciyes Dağı'nın eteklerindeki 2 bin 700 metre rakımlı Sütdonduran mevkiinde kamp kurdular. Geceyi soğuk havaya rağmen kurdukları çadırlarda geçiren UMKE ekipleri, etkinliğin ilk gününde, Erciyes Dağı’nın batı yönündeki eteklerinde yer alan ve Erciyes'ten eriyen karların oluşturduğu Sarıgöl Mevkiine gidiş-dönüş 4 saat süren bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdiler. Etkinliğin ikinci gününde ise, HADAK Kulübü kılavuzluğunda Erciyes Dağı eteklerinde bulunan buzullar mevkiine kadar bir dağ yürüyüşü (trekking) gerçekleştiren ekipler, zorlu doğa koşulları karşısında bu etkinliği de başarı ile tamamladılar.

Kamp süresince sağlık tedbirlerini de alan Nevşehir UMKE ekibi,  gece saat 03.00’de başlayıp saat 16.00’da (13 saat) tamamlanan ve 10 ilden yaklaşık 50 dağcının katıldığı 3 bin 916 metrelik Erciyes Zirve tırmanışında, bu yıl karların erimesi nedeniyle zorlaşan parkurda rahatsızlanan dağcılar için seferber oldular. Kamp sonunda etkinliğe katılanlara katılım belgesi verildi.


Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim ÜNLÜBAY, UMKE Ekiplerinin düzenlenen kamplara katılarak kendilerini sürekli geliştirdiklerini belirterek, Kayseri’de 2 gün süren kampa katılarak ilimizi başarı ile temsil eden 5 kişilik UMKE Ekibine teşekkür etti.