Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) 25 Aralık – 3 Ocak tarihleri arasında Hatay’daki görevini tamamlayarak ilimize döndü.

Suriye’deki çatışmalar sebebi ile Ülkemize sığınan Bayırbucak Türkmenleri için Hatay’ın Yayladağı ilçesi yakınlarında sınırın sıfır noktasına kurulan kamp içinde oluşturulan sahra hastanesinde Suriye’den gelen göçmen ve yaralılara sağlık hizmeti vermek üzere görevlendirilen Nevşehir UMKE’den Sağlık Memuru Aygen TAŞPINAR ve Acil Tıp Teknisyeni (ATT) Muharrem GÜLERYÜZ, 10 günlük görevlerini tamamlayarak İlimize döndüler. Ekipler Sahra Hastanesinde, ağır ve hafif yaralılara anında müdahale edip, gerekli durumlarda ambulansla Hatay’daki hastanelere sevk ettiler.

UMKE Ekibi görev dönüşü İl Sağlık Müdürü Dr.Rahim ÜNLÜBAY’ı makamında ziyaret ederek, Hatay Yayladağ’da yaptıkları faaliyetler hakkında ayrıntılı bilgiler verdiler. Nevşehir UMKE olarak bölgedeki çalışma koşullarının tüm zorluklarına rağmen üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yaptıklarını ifade eden Afetlerde Sağlık Hizmetleri İl Birim Sorumlusu Aygen TAŞPINAR, Nevşehir’i Hatay’ın Yayladağ İlçesinde en güzel şekilde hizmet vererek temsil ettiklerini söyledi.

İl Sağlık Müdürü Dr.Rahim ÜNLÜBAY ise “Yayladağ Sahra Hastanesindeki görevlerinde 24 saat esaslı, gün aşırı nöbet tutarak fedakârlık gösteren UMKE Ekibimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor bundan sonraki faaliyetlerinde de başarılar diliyorum.” diye konuştu.