Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda ve Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Bülent Okay, Yüzüncü Yıl Üniversitesinden Arş. Gör. Dr. Şengül Demirel, Ankara Üniversitesinden Arş. Gör. Nuray Pamuk ve Nevşehir Üniversitesinden Arş. Gör. Fatma Ecem Gökdemir’in konuşmacı olarak yer aldığı konferansa; Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emir Erden, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Aktaş, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

 

Konferansta konuşan Arş. Gör. Şengül Demirel, üniversite öğrencilerinin kendilerini farklı alanlarda geliştirmeleri gerektiğini, Çince öğrenerek diğerlerinden bir adım öne geçebileceklerini vurguladı.

 

Çince’nin zor bir dil olmadığını belirten Arş. Gör. Fatma Ecem Gökdemir, ancak Çince öğrenirken doğru bir öğrenim yöntemi izlenmesi gerektiğini anlattı. Konuşmasında katılımcılara Çince tekerleme örnekleri sunan Gökdemir, Çince’nin istenirse kolaylıkla öğrenilebileceğini kanıtladı. Tekerlemeyi doğru bir şekilde tekrarlayan bir öğrenciye Prof. Dr. Bülent Okay tarafından  Çince ders kitapları armağan edildi.

 

Yabancı öğrenci olmanın artı ve eksi yönlerini katılımcılarla paylaşan Arş. Gör. Nuray Pamuk, verdiği bilgilerle Çin’e öğrenim için gitmek isteyenlerin kafalarındaki soru işaretlerini ortadan kaldırdı.

 

Son konuşmacı olan Prof. Dr. Bülent Okay ise, Çince öğrenmek ve Çin’de öğrenci olmak üzerine genel bir değerlendirmenin ardından Çince’nin Türk tarihi ve kültürü açısından son derece önemli olduğunu dile getirdi. Okay ayrıca Çince bilgisinin eksikliğinden kaynaklanan çeviri hatalarına ve dolayısıyla ortaya çıkan bilgi kirliliğine de değindi.