Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden biri olma yolunda hayırseverlerin de destekleriyle iddialı adımlarla gelişmeye devam eden Nevşehir Üniversitesi 2012 yılı içerisinde büyük çalışmalara imza attı. Bilimsel, kültürel ve sportif alanlarda önemli başarılara imza atan  Üniversitemiz fiziki yapılanmasını da büyük ölçüde tamamlamış durumda. Öğrencilerine kaliteli bir eğitim anlayışı ile yaklaşan Nevşehir Üniversitesi verilen eğitimin kalitesinde fiziki yapılanmanın da önemli bir paya sahip olduğu bilinci ile hareket ediyor. Bu anlamda gerçekleştirilen fiziki çalışmalarla ilgili olarak Nevşehir Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Agah Bahadır Ceylan’dan bilgi aldık. Bu aşamaya gelinmesinde büyük emeği ve çabası olan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç’a teşekkür eden Ceylan şunları söyledi: “Çağın gereksinimlerinin karşılanması noktasında Üniversitemiz, akademik personeli ile öğrencilerinin ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına son dönemlerde önemli atılımlar gerçekleştirdi. ‘Modern Merkezi Araştırma Laboratuarı’ bunlardan bir tanesi. Üniversitemizi modern cihazlarla donatılmış bir araştırma ve uygulama merkezine kavuşturmak amacıyla ana yerleşke içerisine laboratuarımızın inşa çalışmalarına başlandı. Nevşehir Üniversitesi merkez yerleşke içerisinde araştırma-uygulama merkezleri ve benzer birimlerin koordine edilmesi amacıyla yapımına başlanılan ve tamamlandığında 3 kısımdan ve 7 bin metrekare alana sahip Merkezi Araştırma Laboratuarının 3 bin metrekarelik 1. kısmının inşaatına hızla devam ediliyor. İnşa çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Merkezi Araştırma Laboratuarı, Nevşehir Üniversitesi akademik personeli ile öğrencilerinin faydalanabileceği bir merkez olarak faaliyetlerini sürdürecek. Merkezde ayrıca araştırma ofisleri, eğitim laboratuarları, seminer salonu ve malzeme depoları yer alacak.”

 

Nevşehir Üniversitesi Engelleri Aştı

 

Nevşehir Üniversitesi, gerek engelli öğrencilerin gerekse engelli personelin sorunlarını çözüme kavuşturmak amacı ile kurduğu ‘Engelsiz Üniversite Birimi’nin tespitleri ve Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığının yoğun çalışmaları ile engelleri ortadan kaldıran bir yapıya sahip oldu. 

 

Bu kapsamda Nevşehir Üniversitesi, merkez yerleşke içerisinde bulunan Fen Edebiyat Fakültesi A ve B bloklar, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokuluna 1’er adet panoramik engelli asansörü, Turizm Meslek Yüksekokulu ve Nevşehir Meslek Yüksekokuluna 1’er adet engelli asansörü,  Rektörlük Binasına ise 1 adet engelli asansörü ve 1 adet engelli platformu inşa edildi.

 

Ayrıca Üniversitemiz, ilçe yerleşkelerinde bulunan Gülşehir Meslek Yüksekokuluna 1 adet engelli asansörü, Hacıbektaş Meslek Yüksekokulu Yurt Binasına 1 adet panoramik engelli asansörü yaptırarak hizmete sundu.

 

Hayırseverlerimiz İle Hızla Büyümeye Devam Ediyoruz

 

Kurulduğu 2007 yılından bu güne Üniversitemizin, hayırseverlerin destekleri ile hızla büyüdüğüne dikkat çeken Ceylan, “Emsal üniversiteler arasında  fiziki yapılanma, sosyal ve kültürel etkinlikler gibi birçok alanda ilk sıralarda yer aldık. Yapımı Nevşehirli hayırseverler tarafından üstlenilen ve denetimleri tarafımızdan yapılan 16 bin metrekare alana sahip Eğitim Fakültesi C-D-E ve F Blok’ların inşa çalışmaları hızla devam ediyor.

 

Ayrıca geçtiğimiz günlerde yapımı Nevşehirli hayırsever Ali Dirikoç tarafından üstlenilen bin 800 metrekare kapalı alana sahip olacak “Nevşehir Üniversitesi Anaokulu ve Kreş” binasının temeli atıldı. Anaokulu, üniversitemiz akademik ve idari personelinin çocuklarının eğitiminin yanı sıra yöre halkının çocuklarına da eğitim verecek” diye konuştu. 

 

Ulusal ve Uluslararası Ölçütlerde Spor Tesisleri

 

Ulusal ve uluslararası düzeydeki bütün sportif faaliyetlere büyük önem veren Nevşehir Üniversitesi, bu doğrultuda her türlü sportif faaliyetin gerçekleştirilmesi için inşa edilen spor tesislerinin Üniversitemize ve Nevşehir’e kazandırılması yönünde çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Spor tesislerimizin hızla tamamlandığını belirten Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı  Agah Bahadır Ceylan, “Nevşehir Üniversitesi ana yerleşke içerisinde 22 bin metrekare alan üzerinde; su engel havuzu, sırıkla yüksek atlama, 3 adım atlama, çekiç atma, cirit atma, disk atma, gülle atma ve 100 metre koşu parkuru gibi sportif faaliyetlerin gerçekleştirilmesi doğrultusunda 400 metrelik iç şeridi ve 450 metrelik dış şeridi ile toplamda 8 şeritten oluşan atletizm pistinin yapım çalışmalarına hızla devam edilmekte” dedi.

 

Ceylan, yapım çalışmalarının tamamlanmasının ardından Dünya Atletizm Federasyonu (IAAF)’ın belirlediği standartlarda, kategorisine uygun ulusal ve uluslararası yarışmaların yapılabileceği düzeye sahip atletizm pistinin orta alanında ayrıca 68x105 metre ölçülerinde 55 milimetre çim kalınlığına sahip sentetik futbol sahasının yer alacağını söyledi. A. Bahadır Ceylan, bu futbol sahasının ise bütün maçların oynanabileceği FIFA star1 belgesine sahip olacağını ifade etti.

 

Nevşehir Üniversitesi ana yerleşke içerisine bin 500 metrekare alan üzerine 55  milimetrelik sentetik halı kaplama olmak üzere “Kapalı Halı Saha” yapımına başlanıldığını söyleyen Ceylan, sahanın tamamlandığında çelik taşıyıcı sistem ve üzeri alüminyum kaplama malzeme ile kapalı hale geleceğini belirtti. Ayrıca yapımı devam eden kapalı halı sahada; spor tesislerine uygun ısıtma sistemi, soyunma odaları, duş ve tuvaletler ile kantin ve idari birimler yer alacak.

 

Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığından alınan bilgilere göre; 19x32 metre ölçülerinde, potaları cam panyalı, zemini akrilik malzemeyle kaplı basketbol sahası, 18.27x36.52 metre ölçülerinde standartlara uygun tenis ağı ve zemini yine akrilik malzeme ile kaplı tenis kortlarının kaba inşaatları tamamlanmış durumda. Buna göre en kısa zamanda halı saha tamamen bitirilerek atletizm pisti, basket ve tenis sahalarının zemin kaplama aşamasına geçilmiş olacak.

 

Alt Yapıya Büyük Önem Veriyoruz

 

Nevşehir Üniversitesinde fiziki yapılanma noktasında alt yapı çalışmalarına da büyük önem verildiğini ifade eden Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı A. Bahadır Ceylan, merkez yerleşkede yapımı devam eden tesisat galerisi, parke yol, yağmur suyu şebekesi, elektrik şebekesi, kullanım suyu şebekesi ve otopark çalışmalarının büyük bir kısmının tamamlandığını söyledi. Ceylan, 2 bin 900 metre olan parke yolun bin 250 metresinin, 4 bin metre olan yağmur suyu şebekesinin 2 bin 500 metresinin ve bin 850 metre olan tesisat galerilerinin bin 570 metresinin tamamlandığını kaydetti.

 

Bahadır Ceylan toplamda 34 bin metrekare alana sahip olan otoparkların bir kısmının tamamlandığını dile getirerek Sosyal Tesis ve Yemekhane binasının yanında yer alan otoparkın 10 bin metrekaresi ile İlahiyat Fakültesi önünde yer alan otoparkın 2 bin metrekare olmak üzere toplam 12 bin metrekaresinin yapıldığını belirtti.

 

Nevşehir Üniversitesinde Çevre Düzenlemesi

 

Nevşehir Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı A. Bahadır Ceylan, merkez yerleşke içerisinde yöre mimarisine uygun olarak andezit taş döşemenin ve yeni Sosyal Tesis çevresinin tretuvar yapımı ile çevre düzenleme çalışmalarının hızla devam ettiğini ifade etti. Toplam alanının 4 bin metrekare olan tretuvar yapım işinin ve çevre düzenlemesinin 3 bin 500 metrekaresinin bittiğini söyleyen Ceylan, söz konusu işte andezit bordür, andezit taş, bazalt taş, küp taş kullanıldığını ayrıca yaklaşık bin 700 metrekare yeşil alan oluşturulduğunu sözlerine ekledi.