Nevşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünün 2012-2013 Akademik Bahar Yarıyılı Tezsiz Lisansüstü Programlarına başvuruları öncesi Nevşehir Üniversitesi Senatosunun almış olduğu ALES Puanı şartı aranmaması kararıyla birlikte 45 kontenjan ile açılan Sağlık Kurumları İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans İkinci Öğretim Programına 83 kişi başvurdu.

NEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Alper Aslan: “Bölge Üniversiteleri Arasında Bu Program Sadece Nevşehir Üniversitesi’nde Açıldı”

Nevşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Alper Aslan, açılan programa Nevşehir’de bulunan sağlık kurumlarından özellikle yoğun başvuru olduğunu, bunlar arasında il müdürü, idareci ve sağlık çalışanlarının yer aldığını söyledi.

Açılan Sağlık Kurumları İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans İkinci Öğretim Programına bu kadar yoğun talebin olmasını ise bölge üniversiteleri içerisinde sadece Nevşehir Üniversitesi’nde açılmış olmasının büyük etkisi olduğunu söyleyen Doç. Dr. Alper Aslan, “Nevşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü olarak sağlık sektörü açısından önem arz eden Sağlık Kurumları İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans İkinci Öğretim Programı’nı açma hususunda YÖK’e yapmış olduğumuz başvurumuz kabul edildi ve 2012-2013 akademik yılı içerisinde bu programımıza öğrenci alınacağını duyurduk. 45 kontenjan ile açtığımız programımıza yoğun bir talep oldu. Bunun sebebi ise, bölge üniversiteler arasında bu programın sadece Nevşehir Üniversitesi’nde açılabilmesidir” dedi.

Programın Sağlık Bakanlığı’nın başlatmış olduğu yeniden yapılandırma çalışmalarına da büyük katkıları olacağının altını çizen Doç. Dr. Alper Aslan “Yoğun ilgi gören programlardan biri olan Sağlık Kurumları İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisan İkinci Öğretim Programıyla başta Sağlık Bakanlığımızın başlatmış olduğu sağlıkta yeniden yapılandırma çalışmalarına büyük katkısı olacak. Çünkü bu yapılandırma ile çeşitli sağlık kurumlarının orta ve üst düzey yönetim kademelerinde görev alacak personelin yetiştirilmesi hedefleniyor. Yüksek lisansını tamamlayanlar kamu, üniversite ve vakıf hastanelerinde, özel hastanelerde, rehabilitasyon merkezlerinde, Emekli Sandığı, Bağ-Kur, SSK gibi kuruluşların sağlık sigortası ile ilgili birimlerinde, özel sigorta şirketlerinde, ilaç, tıbbi cihaz üreten endüstri kuruluşlarında sağlık araştırma merkezlerinde görev alma şansları daha yüksek oluyor” dedi.

Aslan, “Üniversitemizde açılan sağlık kurumları işletmeciliği programı ile, sağlık kuruluşlarında aranan ve günümüzün gereksinimi konumunda olan çağdaş işletmecilik anlayışı ile yönetilmesi, eğitilmiş insan gücüne duyulan gereksinimlerin karşılanması açısından önemli bir boşluğu doldurmuş olacağına inanıyorum” diye sözlerine ekledi.

Nevşehir Sağlık İl Müdürü Dr. Rahim Ünlübay: “Nevşehir’de Bu Programın Açılması, Bizim İçin Büyük Bir Fırsat ve Şans Oldu”

Nevşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından açılan ve büyük ilginin olduğu Sağlık Kurumları İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans Programına Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay da başvuruda bulundu.

Nevşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde açılan Sağlık Kurumları İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans Programının, Nevşehir’de hizmet veren sağlık kurumlarının Üniversite ile olan ilişkilerini çok iyi derecede artıracağına inandığını söyleyen Nevşehir Sağlık İl Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, sağlık camiasının çok fazla personeli olduğunu ve özel sektörle birlikte Nevşehir’de 4 bin 500 kişilik bir sağlık çalışanının olduğunu söyledi.

Nevşehir’de sağlık alanında yüzde 70’lere varan başarılarını Nevşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından açılan Sağlık Kurumları İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans Programından alacakları eğitimle daha yukarılara çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Dr. Rahim Ünlübay” Yüksek Lisans Programı biz sağlık camiası için çok önemli. Çünkü sağlık camiası çok büyük bir işletme olarak değerlendirilebilir ve çok büyük bir mali yapımız var. Bunun yanında en önemlisi halka hizmet eden bir sektör. İnsanların en çok müracaat ettiği sektörler arasında sağlık sektörünün önemli bir yeri var. Her yaştan insanın sağlığını ilgilendiren bir sektör olduğu için onlara en iyi hizmeti verebilmek için mücadele ediyoruz. Biz bunu sağlıkta dönüşüm programıyla başardık ve şu anda hizmetlerimizde yüzde 70’lere varan bir başarı elde ettik ve bunu daha yukarılara çıkarmayı hedefliyoruz. Nevşehir Üniversitesi bünyesinde açılan bu programla birlikte bunu bize ders verecek olan hocalarımızın katkılarıyla başaracağız” dedi.

Kendisinin de Nevşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde açılan Sağlık Kurumları İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans Programına başvurduğunu söyleyen Dr. Rahim Ünlübay konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Daha önce yüksek lisans programını Ahmet Yesevi Üniversitesi’nden uzaktan eğitimle alıyordum. Fakat Nevşehir Üniversitesi bünyesinde bu programın açıldığını öğrenince başvuruda bulundum. Nevşehir’de bu programın açılması bizler için büyük bir avantaj oldu. Hem kendi şehrimizde olması hem de devamlılık açısından bize büyük katkısı olacak. Bu program biz yöneticiler başta olmak üzere tüm yönetici adayları için çok önemli. Çünkü buradan alacağımız eğitimlerle daha profesyonel bir idareci konumunda olacağız. Böylelikle yönettiğimiz veya işlettiğimiz kurumlarda gözümüzden nelerin kaçtığını dahi iyi görerek, en iyi hizmet şeklini öğrenmiş olacağız. Bu nedenle yüksek lisans programı için Nevşehir Üniversitesine başvurdum” dedi.

“Sağlık Kurumlarına Büyük Katkı”

Sağlık Bakanlığının sağlıkta yeniden yapılanmaya yönelik çalışmalarına Üniversitemizde açılan Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programın büyük katkıları olacağını dile getiren Dr. Ünlübay, “Sağlık Bakanlığımızın amacı hastanelerimizin yönetimlerinde yaşanan sıkıntılar başta olmak üzere tüm sorunları ortadan kaldırmak için konusunda deneyimli ve tecrübeli yöneticilerin idare pozisyonuna getirilmesiydi. Bu program sayesinde buraların idarecileri veya idareci adayları alacakları eğitimlerle kurumlarına büyük katkılar sağlayacaklardır. Bu bizler için bir eksiklikti ve Nevşehir Üniversitesi tarafından bu programın açılması bizim için büyük bir fırsat ve şans oldu” şeklinde konuştu.

Civar illerde bulunan üniversitelerde böyle bir programın olmadığını ifade eden Dr. Ünlübay bu durumun kendileri için büyük bir şans olduğunu dile getirdi. Dr. Rahim Ünlübay, Nevşehir Üniversitesi’nde yüksek lisans programının açıldığını duyan diğer illerde görev yapan arkadaşlarından dahi kendisini arayanların olduğunu belirterek konuyla ilgili görüşlerine başvurulduğunu ve arkadaşlarının da kayıt yaptırmak istediklerini söyledi.

“Nevşehir Üniversitesi Çok Hızlı Büyüyen Ve Gelişen Bir Üniversite”

Dr. Ünlübay sözlerini şöyle sürdürdü: Bir bölümü açmak önemli değil, bunun alt yapısının oluşturulması çok önemli. Nevşehir Üniversitesine baktığımızda, yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen yapılan binalarıyla, açılan bölüm ve programlarıyla çok hızlı büyüyen ve gelişen bir üniversite. Buna bağlı olarak da her geçen yıl öğrenci sayısı da hızla artan bir üniversite. Bu da bizleri ayrıca memnun ediyor. Bugün Nevşehir Üniversitesine baktığımızda alt yapısını tamamlayarak hızlı bir şekilde yeni bölümler açmaya başladığını görüyoruz. Ben buradan başta tekrar bizlere bu fırsatı sağlayan Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.