Neü Suvermez Meslek Yüksekokulu'nun Temeli Atıldı
Derinkuyu'nun Suvermez Beledesine hayırsever iş adamı Hamza Ertaş tarafından yaptırılacak Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Suvermez Meslek Yüksekokulu'nun temeli düzenlenen tören ile atıldı.

Derinkuyu'nun Suvermez Beledesine hayırsever iş adamı Hamza Ertaş tarafından yaptırılacak Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Suvermez Meslek Yüksekokulu'nun temeli düzenlenen tören ile atıldı. İstanbul'da ticaret hayatını devam eden Suvermezli Hamza Ertaş'ın ölen anne ve babasının anısına yaptırcağı Suvermez Meslek Yüksekokulu'nun temel atma törenine Vali Mehmet Ceylan, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Derinkuyu Kaymakamı Mitat Can Kutluca, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan vali Ceylan, Nevşehir için önemli bir gün olduğunu eğitime yeni bir imkan sağlayacak olan NEÜ'ye yeni bir bölüm kazandıracak güzel bir hayır işinin temel atma töreninde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

NEÜ yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen Nevşehirli hayırseverlerin desteği ile büyük aşama kaydettiğini bugün gelinen noktada 10 bin'in üzerinde öğrencinin eğitim aldığı bir yer haline geldiğini belirten Ceylan, "NEÜ'nün yeni kurulan üniversiteler arasında ön plana çıkmasında üniversitemiz rektörü Fizliz Kılıç'ın büyük emekleri var kendilerine çok teşekkür ediyorum. Tabi Filiz hanımın yanında Nevşehir halkına da teşekkür ediyorum eğitime verdikleri katkılardan dolayı. Bugünde bu katkının güzel bir örneğini yaşıyoruz. Buünde Hamza beyin Suvermez'de önemli bir işe vesile olmasıda üniversitemizin gelişmesine ayrı bir değer kazandırıyor. Ben burada tekrar bu okulun yapılmasında emeği geçen herkkese teşekkür ediyorum ve ilimize hayırlı Uğurlu olsun diyorum" dedi.

Rektör Prof. Dr. Kılıç, 5 yıldır rekötrlük görevinde bulunduğunu ve bu 5 yıllık süreçte hep hayırlı işler için Nevşehirlilerle bir araya geldiklerini söyledi.

NEÜ'nün bugünlere gelmesinde Nevşehirli haırseverlerin önemli rol oynadığını verdiği katkılar ile Türkiye ve dünyaya üniversite şehir işbirliğinin en güzel örneklerini sergilediklerini belirten Kılı şunları kaydetti: 

"Üniversitemiz adına, şehrimiz adına ülkemiz adına bilim dünyası adına güsel, heyecanlı ve hayırlı bir gün de birlikteyiz. Rektörlüğümün 5. yılındayım ve bu 5 yıl içerisinde  çok defa hayırlı işlerle birlikte olduk. Nevşehir olarak nevşehirli hemşehrilerimiz Türkiye ve dünyaya üniversite şehir işbirliği nasıl olur, üniversite şehir işbirliği nasıl olurun en güzel örneklerini verdiler. Pek çok toplantıda hep Kayseri örneği hayırsever açısından çok güzel bir örnek olarak verilirdi ama ben o toplantılarda hemen söz alıp Nevşehir ölçeğinde de biz Türkiye'de ve dünyada sayılı illerden biriyiz dedim. O açıdan da guru duyuyorum böyle bir ilin evladı olmaktan. Hayırseverlerimizlerden de gurur duyuyoruz ve onlara çok teşekkür ediyoruz. ben Hamza Ertaş'ın şahsında üniversitemize destek olan bütün hayırseverlerimize en içten teşekkürlerimi bütün NEÜ camiası adına sunmak istiyorum. Hamza beyin ve ailesinin sayesinde üniversitemize 36 bin metrekarelik yerleşke alanı daha kazanmış olduk. Yerleşkelerimizin sayısı arttı. Bugün temelini attacağımız okul ile birlikte 14 bin metrekarelik kapalı alana sahip bir meslek yüksekokulu sahip olacağız. Ardından da yapıla protokol gereği Hamza bey üniversitemize sosyal tesisler, yurt binaları da kazandıracak. onlarıda birlikte açma şerefine, mutluluğuna nail oluruz. Meslek yüksekokulları yüksek öğretimin önemli bir birimidir. Şu anda ülkemizde ve dünyamızda işsizlikten şikayet ediliyor ama bana göre işsizlik değil mesleksizlik aslında şikayet edilmesi gereken en önemli  problem diye düşünüyorum. Bu okulumuzu ziraat ve hayvancılık ağırlıklı bir okul olarak planlamasını yaptık. Buradan mezun olacak arkadaşlarımız bu alanlarda en iyi şekilde ara eleman olarak yetiştirileceklerdir. Bizde bunun için tüm imkanları sağlayacağız."

Konuşmaların ardından  NEÜ Suvermez Meslek Yüksekokulu'nun temel atma işlemi Vali Ceylan, Rektör Prof. Dr. Kılıç, iş adamı Hamza Ertaş'ın butona basmayısla gerçekleştirildi. 

MESLEK YÜKSEK OKULU BİNASININ TEMELİ ATILDI.

Derinkuyu İlçemiz Suvermez Kasabası halkından hayırsever iş adamı Sayın Hamza ERTAŞ tarafından annesi ve babası adlarına yaptırılan Yaşar ERTAŞ - Emineana ERTAŞ Meslek Yüksek Okulu binasının temeli 27.06.2013 Perşembe günü Saat 11:00'da düzenlenen görkemli törenle atıldı. Temel atma törenine İlimiz Valisi Sayın Mehmet CEYLAN, İlçemiz Kaymakamı Sayın Mithat Can KUTLUCA, Üniversite yetkilileri, İl ve İlçe Protokolü, Belediye Başkanları, Siyasi Parti temsilcileri, İl Genel Meclisi üyeleri, Sivil toplum örgütü temsilcileri, Muhtarlar, Dernek ve oda Başkanları ile vatandaşlarımız katıldılar.

Düzenlenen törende saygı duruşu, İstiklal marşımızın okunması, protokol konuşmalarından sonra Yüksek Okul binasının temeli İlimiz Valisi Sayın Mehmet CEYLAN tarafından atıldı. Yapılacak Yüksek Okul binası 5 Katlı, 24 Derslikli ve 15.000 m2 kapalı alan ile 3.000 m2 oturum alanına sahiptir. Yüksek Okul Binasını İlçemize kazandıran Hayırsever İş Adamımız Sayın Hamza ERTAŞ'ı yaptığı hayri hizmetlerinden ve örnek tutum ve davranışından dolayı bir kez daha tebrik eder, Çalışmalarında başarılar dileriz. İl ve İlçe Protokol mensuplarımıza'da düzenlenen törene teşriflerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz.

Meslek Yüksek Okulu binamızın Ülkemize, İlimize, İlçemize ve eğitim camiamıza  hayırlı olmasını diliyoruz. 27.06.2013 PERŞEMBE

 

  MİTHAT CAN KUTLUCA

DERİNKUYU KAYMAKAMI