Erozyon ve çölleşme tehlikesine dikkat çekmek ve öğrencilere ağaç sevgisini aşılamak amacı ile Nevşehir Üniversitesi Erasmus Kulübü ve Eurodesk Temas Noktası işbirliğinde düzenlenen ağaç dikim etkinliğine Üniversitemiz Genel Sekreter V. Erdoğan Çiçek, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinatörü Serkan Başar, 2000 Evler Anadolu Lisesi Müdürü Faruk Çamcı, Avrupa’nın 12 farklı ülkesinden gelen öğretmen ve öğrenciler ile 2000 Evler Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı. 

Ağaç dikim töreninde konuşma yapan 2000 Evler Anadolu Lisesi Müdürü Faruk Çamcı, öğrencilere ağaç ve yeşillik sevgisini kazandırmak adına bu etkinliği düzenlendiklerini ve  bu anlamda kuruldukları günden bu yana ağaçlandırma ve yeşil alan oluşturma çalışmalarına son derece önem veren Nevşehir Üniversitesi’ni tercih ettiklerini söyledi. Çamcı ayrıca desteklerinden ötürü başta Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç olmak üzere üniversite yetkililerine teşekkür etti. 

Avrupalı eğitimci ve öğrenciler ağaç dikim töreninden sonra, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi binasında bulunan Kapadokya Araştırma ve Uygulama Merkezi (NEVKAM) Müzesini ve merkez kampüsü gezdi.