Nevşehir Üniversitesi’nde ‘Türk Dünyasında Nevruz ve Türkiye-Kazakistan dostluk günleri’ ana temalı Nevruz Bayramı etkinlikleri düzenlendi.

 

Nevşehir Üniversitesi rektörlük binası önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Nevruz kutlama etkinliğine Vali Abdurrahman Savaş, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğurul, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, İl Emniyet Müdür Mehmet Yüksel, Tayvan'ın Ankara Büyükelçisi James C. H. Chen, fakülte dekanları, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

 

Törende konuşan Vali Savaş, Türk'lerin en eski bayramı olan ve iyiliğin başlangıcı, baharın müjdeleyicisi olarak kabul edilen Nevruz'un tüm insanlığa iyilikler getirmesi temennisinde bulundu.

 

Rektör Kılıç da, tüm Nevşehir halkının ve öğrencilerin Nevruz Bayramını kutlayıp, baharın müjdeleyicisi olan Nevruz'un tüm Türk dünyası için büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, Nevruz'un kardeşlik ve dostluk bağlarını güçlendirmesini diledi.

 

Konuşmaların ardından Nevruz ateşi, Vali Savaş, Rektör Kılıç, Garnizon Komutanı Ertuğrul, Cumhuriyet Başsavcısı Ademoğlu ve İl Emniyet Müdürü Yüksel tarafından birlikte yakıldı.

 

Yakılan Nevruz ateşi üzerinden protokol üyeleri sırayla atladılar.

 

Öğrencilerin büyük ilgi gösterdikleri Nevruz kutlamalarında daha sonra Vali Savaş ve diğer protokol üyeleri örs üzerinde demir dövdü.

 

Nevruz kutlamaları halk oyunları gösterisi ve konserle devam etti.

 

Kırşehir'den gelen halk müziği sanatçılarının çaldığı oyun havalarıyla oynayan öğrencilere Kılıç da eşilik ederek, öğrenciler ve öğretim üyeleri ile oynadı.

 

Kutlamalar  Nevruz şerbeti dağıtımı ile sona erdi.