Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Erdoğan Çiçek ve proje başvurusu yapılan birimlerin yöneticileri ile Uluslararası İlişkiler Ofisi personeli ve proje yürütücüleri katıldı.

 

Nevşehir Üniversitesi’nden 12 Avrupa Birliği Proje Başvurusu Yapıldı

 

Nevşehir Üniversitesi’nden Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından yürütülen Leonardo Da Vinci ve Grundtvig programlarına 12 farklı proje başvurusu yapıldı.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, 2013 yılında Nevşehir Üniversitesi’nden farklı konularda 12 Avrupa Birliği projesi sunduklarını ve bu tür projelerle Nevşehir Üniversitesinden çok sayıda öğrenci ve akademisyenin yurt dışı eğitim programlarına katılmalarını hedeflediklerini kaydetti. Rektör Prof. Dr. Kılıç, kültür, sanat ve mesleki eğitim projeleri yoluyla kültürlerarası diyalogu artırarak Avrupa Birliği ile Türkiye arasında karşılıklı anlayışı geliştirmeyi hedefleyen ve geliştirilen somut ürünlerle Avrupa’da ve dünyada model olan bir üniversite olma yolunda ilerlediklerini belirtti.

 

Uluslararasılaşma Yolunda Emin Adımlarla İlerliyoruz

 

Bilimsel projelerin yanı sıra Avrupa Birliği projelerinde de önemli çalışmalar yaptıklarını söyleyen Rektör Kılıç, “Üniversite olarak bilimsel çalışmalarda olduğu gibi Avrupa Birliği projelerinde de uluslararası boyutta farkındalık oluşturabilmek ve başta Nevşehir olmak üzere ülkemizde her türlü alanda katkıda bulunacak çalışmalar yapmak için gayret gösteriyoruz. Üniversitemiz uluslararasılaşma  yolunda emin adımlarla ilerliyor. Avrupa Birliği ülkeleri, Amerika ve Asya kıtasındaki üniversitelerle yapılan ve önümüzdeki dönemlerde yapılacak karşılıklı işbirliği anlaşmaları ile gerek öğrencilerimizin gerekse akademisyenlerimizin bilimsel, kültürel ve eğitim alanındaki her türlü yeniliği izleyebilmesi ve bu yeniliklerden azami olarak faydalanması için çalışmalarımız her geçen gün artarak devam ediyor. Üniversite olarak bilimsel projelerde olduğu gibi Avrupa Birliği projelerinde de ortaya koyulan her projeyi değerlendirmeye ve desteklemeye devam edeceğiz. Avrupa Komisyonu tarafından üniversiteler için ‘Mükemmellik Belgesi’ niteliğinde olan ‘Diploma Eki Etiketi'ne lâyık görüldük. AKTS etiketini de alarak uluslararasılaşma yolunda büyük bir adım daha atmış olacağız. Bu vesileyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

2013 Yılı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na sunulan proje teklifleri:

1.Nevşehir Üniversitesi Rektörlüğü

Leonardo Da Vinci Yenilik Transferi (TOI)

2.Nevşehir Üniversitesi Rektörlüğü   ( Nevşehir Valiliği işbirliğinde…)

Leonardo Da Vinci Ortaklık Projesi

3.Nevşehir Üniversitesi Eğitim Fakültesi

Leonardo Da Vinci Ortaklık Projesi

4.Nevşehir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

Leonardo Da Vinci Ortaklık Projesi

5.Nevşehir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

Grundtvig Öğrenme Ortaklığı Projesi

6.Nevşehir Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu

Leonardo Da Vinci Ortaklık Projesi

7.Nevşehir Üniversitesi Kapadokya Araştırma Merkezi (NEVKAM

Grundtvig Öğrenme Ortaklığı Projesi

8.Nevşehir Üniversitesi Dil Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEDİM)

Grundtvig Öğrenme Ortaklığı Projesi

9.Nevşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVSEM)

Grundtvig Öğrenme Ortaklığı Projesi

10.Nevşehir Üniversitesi İncekara Sağlık Hizmetleri MYO

Leonardo Da Vinci Ortaklık Projesi

11.Nevşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü

Leonardo Da Vinci Ortaklık Projesi

12.Nevşehir Üniversitesi Avanos Meslek Yüksek Okulu

Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi

EURODESK 

Nevşehir Üniversitesi Rektörlüğü adına Başvurusu Yapıldı

Youth In Action (Gençlik Projeleri)

1 Şubat 2013 tarihli başvuru döneminde 4 proje başvurusu yapıldı.