Nevşehir'de 1998 yılında Turizm ve Otelcilik meslek lisesi olarak yapılan binada tadilat ve yeni düzenlemeler devam ediyor.
İlimiz Nevşehir'in köklü okullarından Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde (Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) sınıflar, atölyeler başta olmak üzere uygulama oteli baştan aşağıya yenileniyor. Bu kapsamda üç yıldır tüm sınıfların kapıları değiştirilmiş, tüm okulun ve uygulama otelinin PVC pencereleri yenilenmiştir. 20 yıllık okulunun mutfak atölyelerinin taban ve duvar fayansları yenilenerek son model havalandırma tertibatları takılmıştır.
Ayrıca 1998 yılında yapılarak faaliyete sokulan, ancak zamanla deforme olan uygulama oteli havuzunun da yenileme çalışmaları devam etmektedir. Havuz zemininde ve duvarında bulunan fayansların deforme olması; devirdaim pompaları ile dozajlama sistemlerinin yenilenme ihtiyacının olması; havuzun yaklaşık olarak 1100 m3 su hacmi olması; dezenfektasyon malzemeleri ile kullanım maliyetinin yüksek olması yenileme çalışmalarını gerekli kıldı. Bu amaçla 27,5*17,5 ebadındaki yaklaşık 480 m2’lik havuz dolgu malzemesi ile doldurularak; hem güvenlik açısından 3,80 mt.’lik derinliği azaltılacak; hem de organizasyonlar için uygun hale getirilmeye çalışılacaktır.