Nevşehir’de 2008 yılında göreve başlayan Vali Yardımcısı Vural Demirtaş, bugüne kadar görev yaptığı her il ve ilçeden oluşturmuş olduğu fotoğraf albümleri bugüne kadar tam 5 bin fotoğraf biriktirdi.
Nevşehir Vali Yardımcısı Vural Demirtaş meslek hayatına 1975 yılında başlamasıyla birlikte bugüne kadar görev yaptığı her il ve ilçeden anı olarak sakladığı fotoğrafların sayısı 5 bine ulaştı. 2008 yılında Nevşehir Vali Yardımcılığı görevine başlayan Vural Demirtaş benim bugüne kadar biriktirdiğim fotoğrafların adeta sayısını bile bilmiyorum derken fotoğraf çekmek, fotoğrafı biriktirmek bana göre geçmişten bir parça koparıp geleceğe taşımaktır şeklinde konuştu. Demirtaş, ‘’Benim ilkokuldan bugüne kadar biriktirdiğim fotoğrafların sayısı binleri buluyor. Bana göre fotoğrafa dokunmak, kitaba dokunmak insana ayrı bir zevk verir. Geçmişi daha güzel hatırlamanızı sağlar. Ben dijital ortamları sevmiyorum. İnternet ortamı bana yavan geliyor. Fotoğrafın ve fotoğraf makinesinin benim için ayrı bir önemi var. Fotoğraf çekmek, fotoğrafı biriktirmek bana göre geçmişten bir parça koparıp geleceğe taşımaktır. Ben bugüne kadar Kastamonu Çatalzeytin, Abana, Tunceli’de Kaymakamlık ve Belediye Reisliği, Kars Vali Yardımcılığı, Kristal Tuz Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanlığı, Kırklareli Vize Kaymakamlığı, Aksaray Vali Yardımcılığı, Develi Kaymakamlığı, Kilis Kaymakamlığı, Erdek Kaymakamlığı, Tire Kaymakamlığı, Trabzon Vali Yardımcılığı ve Allah izin verirse de Nevşehir’de noktalayacağız. 65 yaş itibarıyla emekli oluyorum. Nevşehir’de mesleğe veda ediyoruz’’ dedi.
Nevşehir Vali Yardımcısı Vural Demirtaş, bugüne kadar ne kadar bir fotoğraf biriktirdiniz sorusuna ise ‘’Sayısını bilmiyorum binleri buluyor. Ben fotoğrafın böyle kameraya bakılarak çekilen şeklini sevmiyorum. Habersiz çekilen, haberim olmadan çekilen fotoğrafları daha çok seviyorum. Her il de her ilçede her görevde bununla ilgili fotoğraflarım var. O fotoğraflarımı daha çok seviyorum’’ diye konuştu.