Nevşehir Valiliği tarafından yaptığı yazılı açıklamada vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı.
Nevşehir Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;
“Son günlerde ilimiz genelinde Valiliğimizin adı kullanılarak veya Vali, Vali Yardımcısı unvanı ile tanıtan kişiler tarafından çeşitli hayır ve yardım bahaneleri ile vatandaşlarımızdan ve özellikle büyük kuruluşlar ya da iş adamlarımızdan para talep edildiği, verdikleri banka hesap numaralarına para yatırmaları ve bu yolla vatandaşlarımızın dolandırılmak istendiği valiliğimize gelen ihbarlardan anlaşılmıştır. Konuya ilişkin olarak, hiçbir devlet kurumu veya görevlisi vatandaşlardan bu gibi taleplerde bulunmasının yasal olmadığı gibi mümkün de değildir.
Yine bazı kişilerce, “Darbe mensupları ve terör örgütü üyeleri tarafından adınıza hat çıkarıldı, adınız darbeye karıştı, darbe listesinde adınız var.” gibi söylemlerle operasyon yapılacağını beyan ederek, vatandaşlarımızdan para ve altın talebinde bulunulduğu ayrıca, asker veya polis üniforması giyen şüpheli şahısların, vatandaşlarımızın ikametgahlarına giderek, hırsızlık veya dolandırıcılık yapmaya çalıştıkları tespit edilmiştir.
Dolandırıcılık olaylarının önüne geçilebilmesi, şüpheli şahısların yakalanmaları ve vatandaşlarımızın mağdur olmalarının engellenmesi amacıyla kolluk görevlilerimizce gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın böyle bir dolandırıcılık olayıyla karşılaşmaları veya bu yönde herhangi bir duyum almaları halinde hemen 155 polis imdat hattını aramaları, bu şahıslara itibar etmemeleri önem taşımaktadır.”