Nevşehir Valiliği İl Emniyet Müdürlüğünce Uyuşturucu Kamu Spotu hazırladı. Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğünce uyuşturucu madde suçları bir insanlık suçu olarak görülmekte, mücadelemiz uyuşturucu arzının yanında kullanımının da önlenmesine dönük birçok başlık altında etkin olarak sürdürülmektedir. Uyuşturucu ile etkin mücadelenin; koordine ve iş birliği içerisinde, ilgili kurum ve kuruluşların ortak çalışmaları ile tam anlamıyla başarıya ulaşabileceği açıktır. Bu amaç doğrultusunda hazırlanan ve toplumda madde kullanımı farkındalığı oluşturmayı hedefleyen Kamu Spotumuz, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Kamu Spotları Yönergesi’ne uygun olarak hazırlanmış ve RTÜK (Radyo ve Televizyon Üst Kurulu) tarafından onaylanmıştır.

MADDE BAĞIMLILIĞI NEDİR?
MADDE BAĞIMLILIĞI, VÜCUDUN BİR YA DA BİRDEN ÇOK İŞLEVİNİ OLUMSUZ YÖNDE ETKİLEYEN MADDELERİN KULLANILMASI, BUNDAN DOLAYI ZARAR GÖRÜLDÜĞÜ HALDE BU MADDELERİN KULLANIMININ BIRAKILAMAMASIDIR.
KİMLER RİSK ALTINDA?
TÜM ERGENLERİN UYUŞTURUCU MADDE KULLANMA RİSKİ VARDIR. ANCAK RİSK GRUBUNDA YER ALAN ERGENLERİN ORTAK ÖZELLİKLERİ;
  • ANİ TEPKİLER VERME
  • AKRANLARINDAN AŞIRI ETKİLENME
  • HER ŞEYİ REDDETME
  • DAVRANIŞ BOZUKLUĞU
  • ASİ DAVRANIŞLARA SAHİP OLMA VEYA SALDIRGANLIK
  • ÇABUK HEYECANLANMA
  • İÇE DÖNÜKLÜK
  • FAZLA İTAATKÂRLIK
ANCAK BENZER PROBLEMLERİN ERGENLİK SÜRECİNDE DE YAŞANABİLECEĞİ UNUTULMAMALIDIR. BU NEDENLE YUKARIDAKİ DAVRANIŞLARIN ARTMASI VE SÜREKLİLİK KAZANMASI HALİNDE UYUŞTURUCU MADDE KULLANIM RİSKİNİN DE ARTACAĞI DİKKATE ALINMALIDIR.

BAĞIMLILIK TEDAVİ EDİLEBİLİR…

AMATEM NEDİR: 
  Alkol-Madde Araştırma ve Tedavi Merkezidir. İllerde hastane bünyesinde veya üniversitelerin bünyesinde AMATEM kurulmaktadır. Amaç Alkol ve madde bağımlılarını tedavisini sağlamaktır.


Nevşehir'de Özel Kapadokya Hastanesinde Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Polikliniği (AMATEM)bulunmaktadır. AMATEM Polikliniğinde, Alkol Bağımlılığı ve Madde Bağımlılığı Tedavisi kapsamında hizmet verilmektedir.
Randevu için Özel Kapadokya Hastanesi: 0 384 212 15 50


BU MADDELERİ KULLANAN KİŞİLERİN TEDAVİSİ; KİŞİYE, KULLANILAN MADDENİN CİNSİNE VE KULLANIM SÜRESİNE GÖRE DEĞİŞMEKTEDİR.
5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU GEREĞİ, 01.01.2012 TARİHİ İTİBARİYLE (3816 SAYILI KANUNA İSTİNADEN) ÖDEME GÜCÜ OLMAYAN VATANDAŞLARIN DA GENEL SAĞLIK SİGORTASI KAPSAMINA ALINMASI İLE MEVCUT DURUMDA TÜRKİYE NÜFUSUNUN %98’İNİN SAĞLIK YARDIMLARI SOSYAL GÜVENLİK KURUMU TARAFINDAN SAĞLANMAKTADIR.
GENEL SAĞLIK SİGORTASI KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN SOSYAL GÜVENLİK KURUMU İLE SÖZLEŞMELİ SAĞLIK HİZMET SUNUCULARINDA MADDE BAĞIMLILIĞINA YÖNELİK AYAKTAN VE YATARAK TEDAVİ GİDERLERİ İLE TEDAVİYE YÖNELİK İLAÇ VE TIBBİ MALZEME GİDERLERİ, FİNANSMANI SAĞLANAN SAĞLIK HİZMETLERİ İÇİNDE YER ALMAKTADIR. BU KAPSAMDA AMATEM’LERDE TEDAVİ GÖREN GENEL SAĞLIK SİGORTALISI KİŞİLERİN GİDERLERİ, SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNCA KARŞILANMAKTADIR. BUNUNLA BİRLİKTE SİGORTA KAPSAMINDAKİ MADDE BAĞIMLISI KİŞİLERE YÖNELİK, AMATEM’LER DE DAHİL OLMAK ÜZERE TÜM SÖZLEŞMELİ SAĞLIK HİZMET SUNUCULARINDA PSİKİYATRİ BÖLÜMLERİNDE SUNULAN AİLE TERAPİLERİ İLE REHABİLİTASYON HİZMETLERİ VE AYAKTAN BAŞVURULARDA SAĞLANAN RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HİZMETLERİ İLE AYRICA TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZLERİNDE YATARAK TEDAVİLERDE PSİKİYATRİ HİZMETİ OLARAK SUNULAN MUAYENE, HASTAYA VE AİLESİNE YÖNELİK PSİKOEĞİTİM, SOSYAL BECERİ EĞİTİMİ, GRUP PSİKOTERAPİSİ, UĞRAŞ TERAPİLERİ, YATAK VE DİĞER HİZMETLER DE MADDE BAĞIMLILIĞININ TEDAVİSİNDE FİNANSMANI SOSYAL GÜVENLİK KURUMU TARAFINDAN KARŞILANAN SAĞLIK HİZMETLERİ ARASINDA YER ALMAKTADIR. (Türkiye Uyuşturucu Raporu-2012)

Uyuşturucu konusunda çok büyük başarılara imza atan Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi,etkin çalışmalarına destek olmask için şimdi de ‘WhatsApp ihbar hattı’ kurdu. Nevşehirliler, ‘0 552 155 50 50 ’ numaralı hatta WhatsApp üzerinden ihbar, sesli mesaj, fotoğraf, görüntü ve konum ulaştırılabilecek. Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi’nce, ‘WhatsApp ihbar hattı’ kuruldu. Uygulama sayesinde şubeye 24 saat ihbarda bulunulabilecek. Vatandaşlar, ‘0 552 155 50 50 ’numaralı hatta uyuşturucu satışı, kullanımı ve dağıtımı gibi tanık oldukları her konuyu "WhatsApp" uygulaması üzerinden ihbar, sesli mesaj, fotoğraf, video ve konum olarak ulaştırabilecek. İhbarların içeriği ve ihbarcıların kimliklerinin gizli kalacağını belirten yetkililer, "Hattı 24 saat esasına göre takip edecek olan personelimiz, aldığı ihbarın içeriğini anında ekiplere iletecek, sonrasında ekipler olaya müdahale edecek. Hiçbir ihbarcının kimliği veya verdiği bilgi üçüncü şahıslar ile paylaşılmayacak" diye konuştu. VATANDAŞLARA ÖNEMLİ GÖREV  Vatandaşlar, uyuşturucu satışı, kullanımı, dağıtımı gibi tanık oldukları her konuyu WhatsApp uygulaması üzerinden ihbar, sesli mesaj, fotoğraf, video, konum şeklinde bizlere ulaştırabilecek, ulaştırılan ihbarların içeriği ve ihbarcıların kimlikleri kesinlikle gizli kalacak. Alınan ihbarlar anında sokaklardaki ekiplerimize iletilerek değerlendirilecek. Amacımız vatandaşın desteği ile olaylara anında müdahale etmek. Gençleri zehirlemeye yönelik faaliyetlere devlet olarak göz açtırmamak için sürekli çalışıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın da desteği çok önemli. Anne babalar, okul yöneticileri başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın elini taşın altına koyarak bizlere çalışmalarımızda yardımcı olacağını umut ediyoruz."