Nevşehir Valilik Toplantı salonunda Basın mensuplarıyla bir araya gelen Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, ilimizde ulusal ve yerel basın kuruluşlarında görev yapan gazetecilerle tanışma ve istişare toplantısı yaptı.

Nevşehir'de aktif olarak görev yapan Basın mensuplarının yer aldığı Toplantıya Nevşehir Gündemin adresi  www.fibhaber.com'u temsilen A Haber Nevşehir Temsilcisi Fikret Çapacı ve İbrahim Uysal da katıldı.

Vali Aktaş; "Medya ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmanın önemine değindi."

Vali Aktaş, burada yaptığı konuşmasında "- Sizler toplumumuzun gözü ve kulağısınız. Yapılan yanlış bir uygulama varsa ilk önce siz bunu duyup bizleri uyaracaksınız. Biz de bu uyarıları ciddi ve titiz bir şekilde değerlendirerek yolumuza devam edeceğiz dedi.

Aktaş, "Nevşehir'de görevine başlamasıyla birlikte Basın buluşmasını daha öncesinden yapmayı planladığını fakat malum, 15 Temmuz Darbe girişimi sonrası yoğun gündem nedeniyle bugüne nasip olabildi. İnşallah ilerleyen günlerde de bu tür Basın buluşmalarını rütin hale getirmeyi düşünüyorum" dedi. 

Bu kez farklı bir buluşma olsun ve ben sizlerle röportaj yapayım diyerek sözlerine devam eden Vali Aktaş, daha sonra tek tek basın mensuplarına söz vererek Basın mensubu gazetecilerin soru , öneri ve sıkıntılarına ilişkin düşüncelerini dinledi. 

Gazetecilerin sorularını tek tek not tutan Vali Aktaş, daha sonra bu soruları cevapladı.

"MEDYA CİDDİ BİR KAMU GÖREVİ"

Gazeteciliğin kamu görevi olduğunu belirten Vali Aktaş "Önemle vurgulamak istediğim şey sizlerin bir kamu görevi yaptığınız. Çünkü medya ciddi bir kamu görevidir. Tabii ki bizimde sizlerden beklentimiz kamu adına çalışan diğer insanlar gibi kamunun sağ duyusuna sahip olarak çalışmalarınızı gerçekleştirmeniz.
Yargısız infazda bulunmamanızı istiyoruz. Eğer bir yanlış ya da sıkıntı varsa bunu mutlaka ilgilere sorup teyit ettirdikten sonra toplumla paylaşmanızı istiyoruz. Dedikodu olan şeyleri haber yapmak kesinlikle kabul edilemez ki halkımızda zaten bunu mutlaka fark edecektir. Ben ve çalışma arkadaşlarım karşılaştığınız sıkıntılarda veya destek olmamız gereken noktalarda mutlaka sizlere desteğimizi göstereceğiz. Hepinizde telefonum var beni her zaman rahatlıkla arayabilirsiniz. Sizlerin sağlıklı bir şekilde habere ulaşmanız için bütün mekanizmaları harekete geçireceğiz. " şeklinde konuştu.

Vali Aktaş, "Halkın derdiyle dertlenen, sevinciyle de bayram eden bir idareci zihniyetim var. Halkın da kendini ifade etmekteki en önemli aracı medyadır. Medya gücünü halktan alır ve kendinden menkul gücü yoktur. Biz medyayla ve ilimizin sorunlarıyla ilgili köprü oluşunu, medyanın bize getirdiği konularla ilgili duyarlı olacağımızı şimdiden deklare ediyorum. Benim siz basın mensuplarından tek isteğim, bilgi kirliliği yaşanmaması ve yanlış anlaşılmalara sebebiyet verilmemesi için mutlaka ilgilere sorup teyit ettirdikten sonra toplumla paylaşmanızı istiyorum" dedi.

Nevşehir'de Görev yaptığı sürece, devletin verdiği maaşı hak etmek adına, çok çalışarak devletimize ve milletimize borcumuzu ödemek arzusundayım. Bu manada önce güzel ilimiz Nevşehir'i tanımak için ziyaret ve incelemlerde bulunuyorum. Şuana kadar tüm ilçe ve belde ziyaretlerini tamamladım. Bundan sonra Haftanın her günü yarım gün olarak bir köy ziyaretinde bulunarak halkımızın ve köy muhtarlarımızın sorunlarını dinleyeceğim dedi.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'ın Basın buluşması gazetecilerle günün anısına çekilen toplu fotoğrafla sona erdi.